Širom Slovenije potekajo državna prvenstva, zmagovalcem 750 evrov pomoči

V Kopru in Kranju sta potekali državni prvenstvi do 14 in 18 let. Pri 14-letnikih sta prvaka postala Mark Pavčič (TKMED) in Nika Štor (RAVNE), pri 18-letnikih pa sta bila najboljša Gašper Matijašič (TK-CC) in Kaja Kadak-Ocvirk (TK-CC). Prvaki in podprvaki so v okviru sofinanciranja tekmovalnega programa prejeli 750 evrov oziroma 250 evrov.

Strokovni svet TS je na svoji majski seji namreč soglasno potrdil sofinanciranje državnih prvakov in podprvakov s pogojem, da tekmovalec nastopi na poletnih ekipnih in posamičnih evropskih prvenstvih, če je vpoklican v reprezentanco. V Kopru je sicer nastopilo 56 dečkov in 48 deklet, v Kranju pa 48 fantov in 34 deklet.

Pravkar potekata državni prvenstvi do 12 let na TK Branik in do 16 let na ŽTK Maribor. Kot zadnje bo na vrsti DP v članski kategoriji na TK Branik, z začetkom v torek, 19. junija 2024, kjer sofinanciranje tekmovalnega programa znaša kar 3000 evrov.

“V imenu TS bi želela čestitati zmagovalcem za prikazano igro in osvojen naslov poletnega državnega prvaka oz. prvakinje. Državna prvenstva so res nekaj posebnega, zato je bilo čudovito videti tako velik odziv v številu nastopajočih. Kot izjemna dodana vrednost pa verjamemo, da so tudi denarna sredstva za najboljše, s katerimi želi TS tekmovalcem pomagati pri financiranju njihovega individualnega tekmovalnega programa. Kot nacionalna panožna zveza si nenehno prizadevamo zagotoviti najboljše možne pogoje za delo tako za tekmovalce kot tudi organizatorje in sodnike. Na tem mestu bi se želela zahvaliti obema organizatorjema za trud, predanost in odlično izpeljavo turnirjev. Zahvala pa gre tudi vrhovnim sodnikom in sodnikom na stolih za prizadevnost in strokovno opravljeno delo. Verjamemo, da lahko le v slogi in s sodelovanjem še naprej pozitivno vplivamo na razvoj našega športa,” je rekla Katarina Obranovič O’Dell, vodja nacionalnega programa & ITF WTN.

Vsa državna prvenstva si lahko v živo ogledate na naši spletni strani.

Državno prvenstvo U14 – dečki A
(TK Luka Koper, pesek)

Finale: Pavčič M. – Pečovnik J. 7 : 5, 6 : 4.

Finale: Pečovnik J./Škundrič P.  – Kozjak M./Videnović S. 6 : 2, 6 : 1.

Državno prvenstvo U14 – deklice A
(TK Luka Koper, pesek)

Finale: Štor N. – Peterlin Pahor H. 7 : 5, 6 : 0.

Finale: Novak T./Peterlin Pahor H.  – Cimperman A./Razingar R. 6 : 0, 3 : 6, 10 : 6.

 

Državno prvenstvo U18 – fantje
(TK Triglav Kranj, pesek)

Finale: Matijašič G. – Miković M. 6 : 3, 6 : 4.

Finale: Bečirovič Novak M./Rozman A.  – Petrović L. /Zajc Gajšek L. 7 : 6(7), 6 : 1.

 

Državno prvenstvo U18 – dekleta
(TK Triglav Kranj, pesek)

Finale: Kadak Ocvirk K. – Bogatin J. 6 : 0, 4 : 6, 6 : 4.

Finale: Bogatin J./Vnuk Z. – Mastnak E. /Ribnikar

Vir: Tenis Slovenijja, STA