Sinner in Alcaraz trenirala skupaj na akademiji Ferrero

Pred nami je nova prihajajoča teniška sezona, Jannik Sinner in Carlos Alcaraz pa bosta morala potrditi vse dobre rezultate, dosežene v letu 2023. Italijan in Španec sta se odločila, da bosta nekaj dni trenirala skupaj, preden se odpravita v Avstralijo.

Jannik Sinner in Carlos Alcaraz (Foto: Tennisworlsusa)

Mlada teniška igralca sta se dobila na teniški akademiji Ferrero v Villeni, centru v lasti trenerja Juana Carlosa Ferrera. Carlitos in Jannik bosta naslednji petek odigrala ekshibicijo, a navijači ne bodo mogli uživati v njuni tekmi, saj bo odigrana za zaprtimi vrati in brez medijske pokritosti.

Mladi Španec bo Novaka Đokovića izzval na ekshibicijskem dvoboju Riyadh Season Tennis Cup, 27. decembra v Savdski Arabiji. Italijan pa bo začel nov program, ki temelji bolj na fizični pripravi.

Poleg tega, tako kot Carlitos, v primerjavi s prejšnjimi sezonami ne bo sodeloval na nobenem uradnem dogodku pred OP Avstralije. Sinner bo sodeloval samo na Kooyong Classic, dobro znanem ekshibicijskem turnirju. Alcaraz pred OP Avstralije leta 2024 ne bo igral nobenega uradnega turnirja.

Spomnimo se, da v medsebojnih dvobojih Sinner vodi s 4-3 po zaslugi zadnjih dveh uspehov, doseženih na turnirju ATP Masters 1000 v Miamiju in na turnirju ATP 500 v Pekingu.