Si je zaslužil tako visoko kazen?

Avstralski teniški igralec Nick Kyrgios, ki je znan po vroči krvi na igriščih, se je po izbruhu na moškem Mastersu v Miamiju znova znašel v disciplinskem postopku. Vodstvo združenja profesionalnih teniških igralcev ATP je Avstralca zaradi verbalnih izpadov in prerekanja s sodnikom Carlosom Bernardesom kaznovalo s skupno globo skoraj 32.000 evrov.

Nick Kyrgios je prejel zelo visoko kazen (Foto: Getty)

Deveti nosilec Jannik Sinner iz Italije je v osmini finala v dveh nizih premagal Avstralca Kyrgiosa, ki težko prenaša poraze in je bes znova stresel na sodnika. Kyrgios je popolnoma izgubil živce, zahteval je pogovor z vodjo turnirja, preden je po koncu prvega niza razbil lopar.

Izrečene so mu bile štiri ločene kazni, 18.330 evrov globe za verbalni izpad, 4752 evrov za opolzkost in dve globi za nešportno vedenje, pri čemer ga je vsak prekršek stal 4480 evrov. Preberi več o tem, kakšna kazen bo doletela Nicka Kyrgiosa, ki se je sprl z glavnim sodnikom.

Kyrgios, ki je bil v začetku tega meseca v Indian Wellsu na tekmi, ki jo je prav tako sodil Brazilec Carlos Bernardes, obsojen na plačilo globe v višini 25.000 dolarjev zaradi nešportnega vedenja.

Kazni drugih tenisačev:

  • 7 tisoč dolarjev, ker je tenisač s teniško žogico zadel sodnika v obraz
  • 3 tisoč dolarjev za izjavo, da bi morala “eksplodirati bomba” v All England Clubu po porazu v Wimbledonu
  • 770 dolarjev za uničenje štirih teniških loparjev
  • 12 tisoč dolarjev za poskus udarca glavnega sodnika s teniško žogico in žaljivke “idiot”