Shenzhen: Murray se je moral boriti za zmago

Bivši najboljši na svetu Andy Murray je v Shenzhenu dobil kar težak žreb, saj ga je na papirju v drugem krogu čakal David Goffin, ni pa si mislil, da bo imel težave že v uvodnem nastopu.

Murray skuša najti formo v zaključku sezone (Foto: ATP)

Šampion iz leta 2014 je moral v tretji niz, saj je drugega izgubil po podaljšani igri. Njegov nasprotnik? Kitajec Zhizhen Zhang, ki je za nastop na domačem turnirju dobil wild card in ga lepo izkoristil. 3:6, 7:6 2:4 je zaostajal, nato pa tekmo predal, da je Murray lahko odšel naprej. Škot je izničil osem izmed desetih brejk priložnosti in osvojil 60 odstotkov točk na nasprotnikov drugi servis. Ni kaj, Andy je še vedno eden najboljših returnejev v igri.

“V prvem nizu sem igral dobro, nato pa je on dvignil raven,” je povedal Murray. “Boril sem se še naprej, da bi na začetku tretjega niza ostal v koraku z njim, ampak na njegovo smolo, so se mu pojavili krči. Bili so težki pogoji.” To je bila tudi prva tekma Andyja Murrayja po OP ZDA, kjer ga je izločil Fernando Verdasco. Naslednji test pa bo še težji, saj bo na drugi strani mreže stal David Goffin. Belgijec bo favorit.