Shapovalov ubranil zaključno žogico za tretji polfinale

Tako se pride do polfinala! Denis Shapovalov in Jan-Lennard Struff sta uprizorila pravo dramo, polno preobratov in neizkoriščenih priložnosti. Gledalci so lahko uživali v zmagi Kanadčana s 4:6, 7:6 in 6:4.

Denis Shapovalov rešuje mlado generacijo (Foto: ATP)

NextGen heroj, kateremu se napoveduje še izjemno svetla teniška prihodnost, upravičuje svoj sloves, saj je tudi v četrtfinalu Tokia prikazal odlično predstavo z nemalo izjemnimi potezami. Na poti do zmage je moral ubraniti tudi zaključno žogico nasprotnika. “V tretjem nizu sem čutil, da sem prevzel momentum,” je povedal Shapovalov. “Imel sem več energije, zato sem dosegel zgodnji brejk. Od tam naprej je šlo gladko.

19-letnik je torej še tretjič letos prišel do predzadnje stopničke, kjer ostanejo samo še štirje tenisači, ki se bodo v naslednjih dve dneh borili za krono v Tokiu. Enako mu je uspelo še v Delray Beachu in v Madridu, kjer je postal najmlajši četrtfinalist in polfinalist v zgodovini turnrija. Shapovalov bo skušal doseči svoj prvi ATP finale. Kdo ve, mogoče celo prvo turnirsko zmago.Moral pa bo čez Daniila Medvedeva, ki je v dveh nizih s 7:6 in 6:3 premagal favorita Miloša Raonića.

Na zaključno žogico mu je pomagala kraljica sreča

Kanadčan ne najde prave forme, rezultati pa so vedno bolj presenetljivi. Medvedev je slabšo formo izkoristil in si tudi sam priskrbel lepe možnosti za napredovanje. Shapovalov se zaveda težkega izziva. “To je še ena priložnost, kjer bom skušal doseči svoj prvi finale. Ampak po resnici povedano, bo to zame samo še ena tekma. Vesel sem, da sem se danes rešil poraza.”