Šest nizov, šest izgubljenih iger za Rafaela Nadala

Rafael Nadal (Foto: ATP)

Rafael Nadal je premagal Fernanda Verdasca še sedemnajstič v karieri (17-3) in se uvrstil v polfinale Masters turnirja v Rimu. Jutri bo igral proti Stefanosu Tsitsipasu, ki ga je ugnal že prejšnji teden, ampak tokrat igrata na igrišču, ki bolj ustreza Rafi. Slednji pravi, da točno ve, kaj mora tokrat storiti drugače.

Rafael Nadal (Foto: ATP)

Drugi nosilec je ta teden kot “stroj”, saj je v šestih nizov izgubil samo šest iger, ampak ne smemo pozabiti, da je bil v podobni formi že na prejšnjih turnirjih, pa je potem vseeno izgubil proti Fabiu Fogniniju, Dominicu Thiemu in ravno Stefanosu Tsitsipasu, proti kateremu igra jutri za mesto v velikem finalu. Španec je tokrat samozavestnejši, saj bosta igrala na precej počasnejši podlagi, kot je bila v Madridu, hkrati pa je rekel, da se dobro zaveda, kaj je delal narobe v zadnjem srečanju in da bo to popravil.

6:4 in 6:0 je bilo danes za Nadala, ampak za trenutek je delovalo, kot da bo Verdasco nevarnejši. Španec je začel odlično in povedel z brejkom ter imel celo priložnost za dvojni brejk. Nato pa se je začelo podirati. Izgubil je vso svojo prednost, in čeprav je imel pri 4:4 še tri povezane brejk priložnosti, je vse zapravil, nato pa v naslednji igri klonil na svoj začetni udarec. Kar je sledilo, je bila kapitulacija Fernanda, ki je v zadnjih dveh dneh odigral veliko tenisa in je bržkone izgubil vse upanje. Če bi želel zmagati, bi moral odigrati še dva niza.