Mama Serena je nazaj! 36-letnica je postala šesta najstarejša finalistka turnirjev za Grand Slam v Odprti dobi, po tem ko je s 6:2 in 6:4 premagala Julio Goerges. Williamsova je bila najnižje postavljena polfinalistka, a je vseeno dokončala 92. zmago na zelenicah Wimbledona. To je oddalji na štiri zmage od Chris Ever, ki je druga najbolj uspešna v Odprti dobi (96). 

Američanka se bo z novim tednom premaknila na 28. mesto, če bo slučajno v finalu izgubila, Goergesova pa bo prav tako napredovala, in sicer na 10. mesto WTA lestvice. “Nisem si mislila, da bom tako uspešna po povratku, to je noro,” je povedala Williamsova. “Ničesar nimam za izgubiti, zato igram na vse ali nič. Sproščena sem, to počnem.”

V finalu jo čaka Angelique Kerber, ki je premagala Jeleno Ostapenkovo. “Nazadnje ko sem zaigrala v finalu, je bila prav ona tista na drugi strani mreže. Na travi igra odlično.”

Williamsova je konstantno premikala 13. nosilko, še najbolj pa je Nemko tepel močan forehand nasprotnice. Da bo v težavah, se je videlo že v uvodu, ko je Serena hitro pobegnila na brejk prednosti. Goergesova je agresivna igralka in rada stoji znotraj igralnega polja, to ji je v prejšnjih obračunih uspelo pri 37 odstotkih točk, ampak danes je bilo drugače. Agresivna in močna igra Serene Williams jo je potisnila daleč za osnovno črto. Tako je lahko diktirala samo samo 13 odstotkov točk, kar je naredilo ključno razliko.