Serena Williams: “Navdušena sem, da se bom vrnila na turnirju v Eastbournu v Angliji in da bom spet na travi.”

Serena Williams je v torek prejela posebno povabilo All England Cluba, organizatorjev teniškega turnirja za Grand Slam na sveti travi, za nastop v glavnem žrebu turnirja v Wimbledonu v konkurenci posameznic, so objavili na spletni strani Wimbledona, ki se bo začel 27. junija.

merlin 189967080 b3ce1182 722a 46c8 80bb 48f941002491 articleLarge - Serena Williams: "Navdušena sem, da se bom vrnila na turnirju v Eastbournu v Angliji in da bom spet na travi."
Serena Williams (Foto David Gray)

Williamsova, ki velja za eno najboljših igralk tenisa v zgodovini, je lastnica 23 naslovov zmagovalke turnirjev za veliki slam med posameznicami. A je njena forma neznanka. Več kot 11 mesecev ni nastopila na turnirjih. Zadnji dvoboj je odigrala 29. junija lani prav v Wimbledonu, ko je morala proti Belorusinji Aljaksandri Sasnovič zaradi poškodbe gležnja pri rezultatu 3:3 v prvem nizu predati obračun prvega kroga turnirja velike četverice.

Mlajša od sester Williams je sicer v Wimbledonu slavila sedemkrat, nazadnje leta 2016. V zadnjih letih pa neuspešno lovi rekordni 24. naslov na turnirjih za veliki slam med posameznicami, s čimer bi se izenačila z Margaret Court. Zadnji turnir za grand slam, ki ga je osvojila, je bilo odprto prvenstvo Avstralije leta 2017.

Williamsova trenutno zaseda komaj 1208. mesto na svetovni ženski jakostni lestvici WTA

Štiridesetletna veteranka je v svoji objavi označila tudi Eastbourne, kar pomeni, da bo igrala na tem turnirju na travi naslednji teden na južni obali Anglije. “Navdušena sem, da se bom vrnil na turnirju v Eastbournu v Angliji in da bom spet na travi – podlagi, ki mi je tako dobro služila skozi celotno mojo kariero. Eastbourne ima edinstven čar, ki ga ne vidite nikjer drugje na turneji, in veselim se ponovnega igranja pred navijači.”

Član upravnega odbora Wimbledona Tim Henman, ki je dosegel štiri polfinale na turnirju, je dejal: “Gre za dober izbor na ženski strani. Serena je zahtevala wild card dejansko pred nekaj tedni in bo igrala najprej v Eastbournu. Upajmo, da bo ta turnir lahko dobro izkoristila za pripravo na travnato igrišče.”

Med prejemniki posebnega povabila za letošnji Wimbledon sta tudi trikratni prvak na turnirjih za Grand Slam Švicar Stan Wawrinka, ki se je v tej sezoni vrnil po dolgotrajni poškodbi stopala, in Nizozemec Tim van Rijthoven, ki je v nedeljo v finalu turnirja na travnatem igrišču v Hertogenboschu premagal prvega nosilca, Rusa Daniila Medvedeva.

Vir: Tenis Slovenija, STA