Seniors svetovno prvenstvo: Barbara Mulej začela brez napak, v 2. kolu konec za Omanovića

Barbara Mulej je začela odločno. (Foto: Ziga Zupan / Sportida)

Seniors svetovnemu ekipnemu prvenstvu na Portugalskem sledi še svetovno prvenstvo posameznikov. Na prvenstvu sta tudi dva slovenska predstavnika, eden je s svojimi nastopi že zaključil. 

Barbara Mulej je začela odločno. (Foto: Ziga Zupan / Sportida)

Na Portugalskem se je v kategoriji 40+ predstavil Elvin Omanović, ki sicer v tej kategoriji velja za 42. igralca sveta. Kot 20. nosilec turnirja je bil v 1. kolu prost, v 2. kolu pa je v dveh nizih moral priznati premoč Nemcu Alexandru Schamalu.

Višje kotira 48-letna Barbara Mulej (18. igralka sveta v kategoriji 45+), ki na Portugalskem nastopa tako v posamični konkurenci kot tudi v dvojicah. Mulejeva je na lanskem svetovnem prvenstvu, ki je potekalo na Hrvaškem, povsem nadigrala celotno konkurenco in postala svetovna prvakinja v kategoriji 45+. Najboljša je bila tudi leta 2019 v ZDA, leta 2016 pa takrat še v kategoriji 40+ tudi na Hrvaškem.

Tudi letos je začela uspešno. Kot 2. nosilka turnirja je bila v 1. kolu prosta, v 2. pa brez izgubljene igre premagala nasprotnico iz Južne Afrike. S tem si je Mulejeva priigrala mesto med najboljših 16, za četrtfinale pa se bo pomerila proti nasprotnici iz Brazilije.

Seniors svetovno prvenstvo – posamezno
(Portugalska; 6.8. – 13.8.)

Kategorija 45+

Ženske, posamezno
1. kolo
: Mulej B. (Slo/2) – prosto
2. kolo: Mulej B. (Slo/2) – Prinsloo D. (Jar) 6:0, 6:0
3. kolo: Mulej B. (Slo/2) – Piumatti J. (Bra)

Dvojice
1. kolo: (4)Adlbrecht J./Mulej B. – Prinsloo D./Prinsloo L. [9.8.]


Kategorija 40+

Moški, posamezno
1. kolo: Omanović E. (Slo/20) prosto
2. kolo: Omanović E. (Slo/20) – Schamal A. (Nem) 6:7(2), 3:6