Samozavestna Tamara Zidanšek: “Ko se nam je pridružil Blaž Kavčič, je dal ekipi dodaten navdih.”

Tamara Zidansek of Slovenia and Pia Lovric of Slovenia at Day 4 of WTA 125 Zavarovalnica Sava Ljubljana 2023, on September 14, 2023 in Park Tivoli, Ljubljana, Slovenia. Photo by Nik Moder / Sportida

Četrti dan turnirja WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana je prekinil dež. Vseeno pa je že znanih sedem četrtfinalistk, med njimi je tudi Tamara Zidanšek. V slovenskem dvoboju je Zidanškova premagala Pio Lovrič, ob tem pa ni oddala niti ene igre. Dvoboj Kaje Juvan je bil zaradi dežja prekinjen in bo končan jutri. Tudi jutri bo celotno dogajanje v TC Tivoli.

Tamara Zidanšek prepričljivo nastopa tudi v Ljubljani. (Foto: Nik Moder / Sportida)

Lovričeva (509. WTA) je imela v prvi igri kar dve žogi za odvzem servisa, a je Zidanškova (87. WTA) vseeno dobila prvo igro. Tudi v drugi, na svoj servis, je Lovričeva povedla s 40:15, a je Zidanškova vseeno povedla z 2:0. Nadaljevanje ni bilo več tako izenačeno in Zidanškova je prišla do sedme zaporedne zmage. Naj spomnimo, prejšnji teden je zmagala na turnirju WTA v Bariju.

Končno se počutim samozavestno. Saj ne, da prej nisem uživala, ampak vseeno je zdaj drugače. Ko grem na igrišče vem, da sem pridno delala, da sem natrenirala tisto, kar potrebujem in da bom potem to tudi izpeljala. Nobena tekma ni lahka, tudi, če je 6:0 in 6:0. Točke so bile dolge. Treba je vztrajati. Ves čas sem morala biti zbrana in delati tisto, kar ti prinese na koncu uspeh. Ko se nam je pridružil Blaž Kavčič je dal ekipi dodaten navdih. Prinesel je svoje izkušnje in način treninga, ki mi ustreza. Tako, kot sem trenirala, ko sem bila mlada, ko sem se največ naučila. Zdaj manj treniram, a bolj kakovostno, veliko poudarka pa dajemo mojemu najboljšemu orožju forehandu. Rada treniram. V tem sva si z Blažem podobna, saj oba rada garava,” je po dvoboju, ki je trajal uro in 5 minut, rekla Zidanškova. V točkah je bilo 60:30 za Zidanškovo, ki je v prvih dveh dvobojih v Ljubljani oddala le eno igro.

V četrtfinalu pa se bo pomerila z Rusinjo Eriko Andreevo. Kaja Juvan (106. WTA) je igrala z b (201. WTA) iz Romunije. Dvoboj je bil pri 6:4 in 1:0 za Romunko prekinjen zaradi hudega naliva. Nekaj časa je celo kazalo, da se bo dvoboj nadaljeval še danes, a so se zaradi prepozne ure po posvetu z igralkama odločili, da ga bodo končali jutri.

Vsi rezultati (kliknite za prevezavo)
Petkov razpored (kliknite za prevezavo)

WTA 125 ZAVAROVALNICA SAVA LJUBLJANA
osmina finala:

KAWA (POL) – SCHMIEDLOVA (SLK/1)
7:5, 6:2
SONMEZ (TUR) – RUZIC (HRV)
3:6, 6:3, 6:2
ZIDANŠEK (SLO/4) – LOVRIČ (SLO)
6:0, 6:0
E. ANDREJEVA (RUS/8) – BEJLEK (CEŠ)
6:4, 6:4
JUVAN (SLO/8) – BULGARU (ROM)
4:6, 0:1 – prekinjeno zaradi dežja
GALFI (MAD/3) – JANI (MAD)
6:1, 7:6
BASSOLS R. (ŠPA/5) – SAKELLARIDI (GRC)
6:4, 6:3
ČIRIĆ BAGARIĆ (HRV) – BOLSOVA (ŠPA/2)
4:6, 6:3, 6:0

Vir: Tenis Slovenija