Sabalenka v polfinalu proti Muchovi

FxzhEVHXgAMh9fy 1024x647 - Sabalenka v polfinalu proti Muchovi

Aryna Sabalenak (Foto: WTA Twitter)

Na odprtem prvenstvu Francije v tenisu sta že znani prvi polfinalistki v ženski posamični konkurenci. Druga igralka sveta in druga nosilka pariškega turnirja za veliki slam Belorusinja Aryna Sabalenka se bo za vstopnico v finale Roland Garrosa pomerila s Čehinjo Karolino Muchovo, ki na svetovni jakostni lestvici zaseda 43. mesto.

FxzhEVHXgAMh9fy scaled - Sabalenka v polfinalu proti Muchovi
Aryna Sabalenak (Foto: WTA Twitter)

Sabalenka se je prvič v karieri uvrstila v polfinale Roland Garrosa, potem ko je danes gladko, brez izgubljenega niza, s 6:4, 6:4 v drugem četrtfinalu odpravila Ukrajinko Elino Svitolino.

Za uvrstitev v finale se bo Sabalenka pomerila s Čehinjo Muchovo, ki je bila v obračunu nepostavljenih igralk s 7:5, 6:2 boljša od Anastazije Pavljučenkove iz Rusije.

Tudi tokrat je javnost pozorno spremljala dogajanje po dvoboju med Sabalenko in Svitolino, ki po koncu obračuna beloruski tekmici ni stisnila roke, kar je povsem normalni običaj, prav tako obe igralki nista delili fotografij pred tekmo na omrežju. Belorusija je v vojni v Ukrajini zaveznica agresorske Rusije, kar se odraža tudi na športnih igriščih.

Preostala ženska četrtfinalna obračuna bosta na sporedu v sredo. Brazilka Beatriz Haddad Maia se bo v četrtfinalu pomerila s Tunizijko Ons Jabeur, v drugem četrtfinalu pa se bo branilka naslova Poljakinja Iga Swiatek pomerila z Američanko Coco Gauff.

Vir: Tenis Slovenija, STA