Sabalenka: “Takšnega sovraštva še nisem doživela”

Arina Sabalenka (Foto: WTA)

Beloruska teniška igralka Aryna Sabalenka je dejala, da je v slačilnici občutila veliko sovraštva zaradi beloruskega sodelovanja v ruski vojni proti Ukrajini, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Arina Sabalenka (Foto: WTA)

Štiriindvajsetletna zmagovalka odprtega prvenstva Avstralije je o tem govorila na novinarski konferenci pred turnirjem serije WTA 1000 v Miamiju.

Belorusinja pravi, da še nikoli ni doživela takšnih napetosti v slačilnici in da je imela “čudne pogovore”, potem ko je njena država pomagala Rusiji v vojni proti Ukrajini.

“To je bilo zahtevno obdobje, saj doslej v slačilnici še nikoli nisem doživela toliko sovraštva. Sicer je veliko sovražnih vsebin na družbenih omrežjih, ko izgubiš dvoboj, a v slačilnici tega doslej ni bilo,” je dejala finalistka zadnjega turnirja serije WTA 1000 v Indian Wellsu.

“Težko je razumeti, zakaj obstaja toliko ljudi, ki me sovražijo brez razloga. Sama nisem storila nič,” je še dodala 24-letnica. “Imela sem ne ravno fizične obračune, temveč čudne pogovore. Tudi ne toliko z igralkami samimi, ampak s člani njihovih ekip. Res je bilo težko obdobje, toda zdaj gre na bolje,” je še zaključila.

Ruska vojna proti Ukrajini je v teniški karavani povzročila veliko napetosti, saj ruski, ukrajinski in beloruski igralci redno igrajo drug proti drugim. Rusi in Belorusi sicer ne smejo nastopati pod zastavo svojih držav, a to Ukrajincev v karavani ni pomirilo, dodaja dpa.

Lesja Curenko je denimo prejšnji teden na turnirju v Indian Wellsu predala dvoboj prav proti Sabalenki, potem ko je po lastnih besedah na družbenih omrežjih doživela panični napad. Kot razlog je navedla predvsem nekonstruktiven pogovor z izvršnim direktorjem ženske zveze WTA Stevom Simonom v zvezi z dodatno podporo in pomočjo ukrajinskim športnikom.

WTA je Rusinji Anastaziji Potapovi izrekla uradni opomin, ker je na igrišču na turnirju v Dubaju nosila majico moskovskega nogometnega kluba Spartaka.

Ruski igralci lani kot del vladnih sankcij niso smeli igrati na britanskih travnatih turnirjih. Zaradi tega je tamkajšnja zveza prejela visoke denarne kazni od ATP in WTA, medtem ko so za nastope v Wimbledonu vsem tekmovalcem odvzeli točke za obe lestvici.

Vir: Tenis Slovenija, STA