S sezono so v Ljubljani začeli tudi v kategoriji Seniors (FOTO)

V športnem centru Millenium v BTC v Ljubljani je pretekli konec tedna Tenis Slovenija organizirala že 6. turnir dvojic BTC – Medot. Na začetku sezone se je v kategoriji Seniors zbralo 30 parov, 11 ženskih in 19 moških.

Na turnirju BTC Medot se je zbralo 30 parov. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

V teniški dvorani ŠC Milenium je bilo pestro od 12. ure naprej. Turnir je bil organiziran za tri kategorije. Pri mlajši moški kategoriji je bilo 9 dvojic najprej razporejenih v tri skupine po tri, nato pa so sledili še izločilni boji. V izjemno napetem finalu je dvojica Samo Zakeršnik/Tjaš Ramšak premagala dvojico Simon Gradišar/Miha Ogrič. Kljub temu, da sta Žakeršnik in Ramšak nekoliko starejša pa sta zdržala naporen ritem celotnega dne in se veselila zmage s 6:4.

V starejši kategoriji je bilo 10 parov razdeljenih v dve skupini po pet. Tudi tu smo gledali izjemno zanimive dvoboje, zadovoljni so bili tudi tisti, ki se niso uspeli uvrstiti v izločilne boje. “Z igro sem zadovoljen. Položaj na lestvici odraža trenutno stanje. Tudi organizacija je bila na zelo visokem nivoju. Dobra hrana, dobra pijača in seveda dobra družba. Vsi se zelo dobro poznamo, zato je vedno lepo, ko se zberemo na takšnem turnirju. Rad se udeležujem takšnih turnirjev, žal mi je le, da ni bilo naše kategorije, ker mi starejši težko pariramo veliko mlajšim kolegom,” je po turnirju dejal Miloš Kunavar, ki je dvakrat zmagal in dvakrat izgubil in tako osvojil tretje mesto v skupini. V njegovi skupini sta nastopala tudi končna zmagovala Klemen Stražar in Aleš Pogačnik. V finalu sta bila s 6:3 boljša od dvojice Tone Komar/Damir Konjar.

Ženske so nastopale v enotni kategoriji. Finale pa se je zaradi poškodbe Eve Grm končal predčasno. Skupaj s partnerko Katarino Pišljar sta bili sicer do zadnje tekmi neporaženi. Zmagovalki sta tako postali Alenka Hiti in Evgenija Tarnovskaya.

Ženske pa so imele tudi srečo pri žrebi glavne nagrade. Pot v Roland Garros je po žrebu v katerem so sodelovali vsi udeleženci dobila Tanja Oprešnik.               

Fotogalerija (kliknite za prevezavo)
Seniors BTC Medot turnir dvojic – končni rezultati
(kliknite za prenos)

Finale do 105 let (moški):
Zakeršnik/Ramšak – Ogrič/Gradišar 6:4.

Finale nad 105 let (moški):
Stražar/Pogačnik – Komar/Konjar 6:3

Finale ženske:
Hiti/Tarnovskaya – Pišljar/Grm 3:2 (predaja Grmove)

Vir: Tenis Slovenija