Rybakina v četrtfinalu Wimbledona

Kazahstanka Elena Rybakina je v osmini finala teniškega turnirja za Grand Slam v Wimbledonu ugnala rusko tekmico Ano Kalinsko. Četrta nosilka je proti 17. vodila s 6:3 in 3:0, nato pa je slednja dvoboj predala.

Rybakina, nekdanja zmagovalka, je kot četrta nosilka najvišje postavljena igralka, ki je ostala v konkurenci, in edina, ki je že slavila v Wimbledonu. Pred dvema letoma je za naslov ugnala Ons Jabeur.

Rusinja Kalinska, ki jo je vnovič spremljal njen partner in številka ena svetovnega tenisa, Italijan Jannik Sinner, je sicer dobro začela, toda po sedmih igrah zahtevala zdravniški odmor zaradi težav z desno roko. Po 12 igrah pa je tekmici predala dvoboj.

“Nikakor ni to način, na katerega sem si želela končati dvoboj. Ana je izjemna igralka in vem, da je trpela zaradi nekaj poškodb. Želim ji hitro okrevanje,” je dejala Rybakina in dodala: “Ne čutim pritiska. Vsaka tekmica je težka in vem, da moram vedno igrati na najvišji ravni. Veseli me, da lepo napredujem na turnirju.”

Rybakina bo v četrtfinalu igrala proti Ukrajinki Elini Svitolini. Enaindvajseta nosilka je v osmini finala gladko s 6:2 in 6:1 odpravila Kitajko Wang Xinyu.

Svitolina je med dvobojem nosila črn trak zaradi ruskega napada na bolnišnico v Ukrajini, v katerem je umrlo 31 ljudi. Zaradi tega je 29-letnica iz Odese dvoboj končala v solzah.

“Težak dan je danes za vse Ukrajince. Ni se bilo lahko osredotočiti na tekmo. Od jutra je bilo težko prebirati novice, potem pa iti na igrišče. Zato sem še bolj vesela, da sem zmagala,” je dejala Svitolina.

V moški konkurenci sta danes v četrtfinale napredovala še Italijan in 25. nosilec Lorenzo Musetti, ki je s 4:6, 6:3, 6:3 in 6:2 izločil Francoza Giovannija Mpetshija Perricarda, ter deveti nosilec, Avstralec Alex de Minaur, ki je ugnal še enega Francoza Arthurja Filsa s 6:2, 6:4, 4:6, 6:3.

Vir: Tenis Slovenija, STA