Romunka presenetila z odločitvijo

Nekdanja številka ena svetovnega tenisa, Romunka Simona Halep, je sporočila, da je končala dolgoletno sodelovanje s trenerjem Darrenom Cahillom, ki ji je pomagal doseči prvo mesto na računalniški lestvici WTA in osvojiti dva turnirja za Grand Slam, poroča AFP.

Simona Halep splits with coach Cahill - Romunka presenetila z odločitvijo
Simona Halep in Darren Cahill (Foto https://algulf.net/)

“Po šestih čudovitih letih skupnega sodelovanja sva se z Darrenom odločila, da je čas za prekinitev najinega delovnega odnosa,” je tvitnila Halepova in se Avstralcu zahvalila za pomoč: “Hvala za vse, pod tvojim vodstvom sem postala boljša igralka in boljši človek.”

Halepova, ki bo naslednji teden dopolnila 30 let, se je oktobra 2017 prvič povzpela na vrh lestvice. Romunka je naslednje leto osvojila Roland Garros in leta 2019 še Wimbledon.

Cahill je zaradi družinskih razlogov že leta 2019 začasno prekinil sodelovanje s Halepovo, a z njo ostal v stiku med turnirjem v Wimbledonu, kjer je v finalu premagala Sereno Williams. Par se je vnovič združil leta 2020, vendar ju je v veliki meri ločevala pandemija in poškodba igralke, zaradi katere letos ni nastopila ne v Parizu in ne v Wimbledonu.

Trenutno je na 14. mestu lestvice WTA, na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku je izpadla v osmini finala.

Vir: Tenis Slovenija, STA