Roland Garros prvič tudi na platformi Max

Evropski gledalci bodo lahko uživali v vsaki točki 886 dvobojev na 16 igriščih Odprtega prvenstva Francije, prek prenosov na Eurosportu in prvič tudi na platformi Max.

OP Francije (Foto Julian Finney)

Teniške legende, kot so Chris Evert, John McEnroe in Mats Wilander, se vračajo za komentatorsko omizje, gledalcem pa bodo ponudili najbolj strokovno, inovativno in zabavno analizo dvobojev. Vsebina Odprtega prvenstva Francije od 20. maja nadaljuje poletje športa na WBD, ki milijonom gledalcev po vsej Evropi ponuja kar 5000 ur športnih vsebin.

Športno poletje na Warner Bros. Discovery se razgreva, saj se najboljši teniški igralci in igralke pripravljajo na tekmovanje na najbolj znani peščeni podlagi na svetu, na prvem od dveh večjih dogodkov, ki ju bo v samo treh mesecih gostil Stade Roland Garros.

Izčrpno poročanje o dogodkih Odprtega prvenstva Francije bo gledalcem platform WBD na voljo vsak dan od 20. maja do 9. junija. Gledalci si bodo lahko na platformi Max brez oglasov prvič ogledali vsako točko turnirja: moške in ženske posamično, moške in ženske dvojice, mešane dvojice, mladince, invalidsko konkurenco in legende. Prenosi dvobojev z največjimi zvezdniki bodo na voljo po vsej Evropi v 19 jezikih na Europsport 1 in 2. Prenosi se bodo začeli 30 minut pred začetkom srečanj dneva, od nedelje, 26. maja.

Dogajanje drugega letošnjega odprtega prvenstva v tenisu je predhodnik tako Wimbledona kot tudi povratnih dvobojev na igriščih Roland Garosa v okviru Olimpijskih iger Pariz 2024, ki jih bodo platforme WBD prenašale od 27. julija. V tem času bo WBD dom tenisa in edino mesto, kjer bodo gledalci lahko uživali v prav vsakem trenutku dogajanja.

Scott Young, višji podpredsednik za vsebino, produkcijo in poslovne operacije pri WBD Sports Europe, je dejal, da je Roland Garros vrhunec sezone na pesku in dragulj v kroni poletnega teniškega sporeda po Evropi.

»Zdi se, da bo letošnji turnir eden najbolj negotovih v zadnjih letih in veselimo se, da bomo lahko pokrili vsako točko z vsakega igrišča, od prvega kroga kvalifikacij do finala na igrišču Philippe Chatrier, s strokovnim znanjem nekaterih največjih športnikov. Še posebej smo navdušeni, da na Maxu prvič prenašamo teniški turnir Grand Slam ob televizijskem prenosu na Eurosportu po vsej Evropi. Ker se bodo olimpijske igre kmalu vrnile v Evropo in se bodo najboljši igralci v samo dveh mesecih potegovali za medalje na Roland Garrosu, to poletje ni boljšega športnega dogodka«, pojasnjuje Young.

TENIŠKE LEGENDE PONOVNO NA ODPRTEM PRVENSTVU FRANCIJE

Oddajanje in poročanje iz lokalnih studiev, vključno s priznanim studiem mešane resničnosti Cube v Londonu, bo skupaj z Eurosportovim neverjetno impresivnim seznamom teniških strokovnjakov dvignilo pokrivanje na najvišjo raven, vključno z dnevnimi analizami, vpogledi in mnenji dokazanih velikanov tega športa.

V letu 2024 so v mednarodni ekipi Eurosportovih teniških strokovnjakov, ki bo obogatila poročanje dvobojev, zmagovalci in finalisti turnirjev za grand slam, kot so Chris Evert, John McEnroe, Mats Wilander, Alex Corretja, Misha Zvereva, Alize Lim ter Laura Robson, Barbara Schett in Tim Henman.

ZGODBE IZVEN TERENA

Novosti v ponudbi, kot so dokumentarec, posvečen kralju peščenih igrišč Rafaelu Nadalu, celovečerni editorial Legend’s Voice, v katerem nastopajo nekateri največji športniki in športnice, pa tudi oddaje, v katerih nekatera velika imena sveta športa delijo svoja opažanja z gledalci Eurosporta, kot je My Grand Slam Appetite; My Playlist; My Social Network, ki bo ljubiteljem turnirja zagotovo še bolj približalo njihovo najljubšo vsebino. Teniška strokovnjakinja Laura Robson bo predstavila tudi novo osemdelno mini serijo, An Olympian in Paris, ki raziskuje ikonična prizorišča, ki bodo gostila Olimpijske igre Pariz 2024.

Pokrivanje Odprtega prvenstva Francije na programih WBD se začne v nedeljo, 26. maja, ob 10.30, ko bo na sporedu glavni žreb. Finale žensk posamično bo na sporedu v soboto, 8. junija, ob 14.30, moških posamično pa v nedeljo, 9. maja ob isti uri.

Letos Odprto prvenstvo Francije prinaša rekordnih 11 nočnih dvobojev in morda tudi zadnji nastop Rafaela Nadala na tekmovanju, ki bi pomenil konec ere za štirinajstkratnega zmagovalca tega grand slama. Lanski zmagovalec Novak Đoković bo poskušal zadržati napredovanje mlajših tekmecev, kot sta Jannik Sinner in Carlos Alcaraz, medtem ko bo Iga Swiatek poskušala še petič v štirih letih postati zmagovalka tega turnirja.

Ključni datumi Roland-Garrosa 2024:

Ponedeljek, 20. maja – začetek kvalifikacij
Nedelja, 26. maja – začetek glavnega žreba
Od torka, 4. junija – četrtfinale posamično
Četrtek, 6. junij – finale mešanih dvojic
Četrtek, 6. junij – polfinale ženske posamično
Petek, 7. junij – polfinale moški posamično
Sobota, 8. junij – finale ženske posamično; finale moških dvojic; invalidska konkurenca; mladinski finale posamično, mladinske dvojice
Nedelja, 9. junij – finale moški posamično; finale ženskih dvojic