Roland Garros: Medvedev nadaljuje z dobrimi predstavami

Ruski teniški zvezdnik Daniil Medvedev je zanesljivo napredoval v tretji krog Odprtega prvenstva Francije v Parizu. V treh nizih je Srba Lasla Đereja premagal s 6:3, 6:4, 6:3.

Daniil Medvedev (Foto: © Adam Pretty/Getty Images)

V moškem delu žreba sta brez težav napredovala drugi nosilec Medvedev in osmopostavljeni Norvežan Casper Ruud. Slednji je s 6:3, 6:4, 6:2 premagal Finca Emila Ruusuvuorija.

Medvedev je za zmago potreboval igro več proti Đereju. Znova pa je na sicer zanj najslabši podlagi deloval prepričljivo. Obenem je treba dodati, da se je Đere mučil s poškodbo, kar je opazil tudi 26-letni Moskovčan. “Mislim, da se je boril s poškodbo. Igral je pač na ‘winnerje’ in ob tem delal napake. Moral sem se zbrati, morda bi njegova bolečina minila. Ni bilo lahko, ostati sem moral zbran do zadnje točke. Če sem povsem iskren, je Laslo igral boljši tenis. Mi je pa uspelo, da sem se boril za vsako žogo in jo pošiljal na drugo stran. Vesel sem zmage, ampak na igrišču je bilo zelo zahtevno,” je še dodal Rus.

Potem ko se je v Ženevi pretekli teden vrnil po šesttedenski odsotnosti zaradi operacije hrbta in izgubil prvi dvoboj na pesku ob vrnitvi, je v Parizu nanizal dve zmagi brez izgubljenega niza. V Parizu brani lanski četrtfinale, v njem je moral po tesnih treh nizih priznati premoč Grku Stefanosu Tsitsipasu.