Rola v sredo v boj za mesto na OP ZDA

Blaž Rola s torkom pričenja kvalifikacije na OP ZDA. (Foto: zimbio.com)

Blaž Rola s torkom pričenja kvalifikacije na OP ZDA. (Foto: zimbio.com)

Čeprav nekateri najboljši tenisači na svetu šele načrtujejo pot proti New Yorku, se potenje na igriščih v Flushing Meadowsu pričenja že danes. Kar 256 tenisačev in tenisačic si bo namreč mesto v glavnem delu zadnjega izmed turnirjev za Grand Slam v koledarskem letu poizkušalo priboriti skozi kvalifikacije. Eden izmed mnogih je Ptujčan Blaž Rola. 

Blaž Rola s torkom pričenja kvalifikacije na OP ZDA. (Foto: zimbio.com)
Blaž Rola s torkom pričenja kvalifikacije na OP ZDA. (Foto: zimbio.com)

Kljub temu, da smo še skoraj teden dni oddaljeni od uradnega pričetka zadnjega izmed turnirjev za Grand Slam v koledarskem letu, bodo najbolj zagreti gledalci že v naslednjih dneh imeli mnogo razlogov za obisk katere izmed tekem. Ivo Karlović, Marcel Granollers, Ernests Gulbis, Jurgen Melzer, Lukas Rosol, Sergiy Stakhovsky, Simone Bolleli, Tommy Robredo, Nicolas Mahut, Bernard Tomić, Vera Zvonareva, Varvara Lepchenko, Eugenie Bouchard, Patty Schnyder, Bethanie Mattek-Sands, Heather Watson in Olga Govortsova so le nekatera izmed imen, ki so v preteklosti zasedala mesto med najboljšimi 50 na svetu, tokrat pa si bodo nastop v glavnem delu Odprtega prvenstva ZDA morali priboriti skozi kvalifikacije.

Lahko Rola ponovi uspeh iz leta 2014?

Eden izmed tistih, ki v preteklosti ni bil tako zelo oddaljen od preboja med najboljših 50 na svetu, je tudi Blaž Rola, ki je maja leta 2015 pri svojih 24 letih na ATP lestvici zasedal 78. mesto. Tako kot zgoraj naštete tenisače tudi sedaj 27-letnega Ptujčana od mesta v glavnem delu turnirja na OP ZDA ločijo tri kvalifikacijske zmage. Kot prvi se bo Roli nasproti postavil 20-letni Avstralec Max Purcell, ki proti Ptujčanu v medsebojnih obračunih vodi z 2:0.

Rola je sicer na Odprtem prvenstvu ZDA do najboljše uvrstitve prišel leta 2014, ko je v 1. krogu glavnega dela turnirja šele po 5 nizih klonil proti Špancu Fernandu Verdascu. V kolikor bo tokrat v 1. kvalifikacijskem krogu ugnal Avstralca, so njegovi možni nasprotniki v nadaljevanju kvalifikacij še Andrea Arnaboldi, Casper Ruud, Hugo Dellien, Daniel Elahi Galan Riveros, Daniel Brands in Vaclav Safranek.

Odprto prvenstvo ZDA (New York, $25,282,400, trda podlaga), 1. krog kvalifikacij
Rola B. (Slo) – Purcell M. (Avs) <sreda, 22. avgust >