Rola v New Yorku klonil že ob prvi oviri

Blaž Rola je še drugo leto zapored ostal brez preboja na katerega od turnirjev za Grand Slam. (Foto: Google))

Če bo Slovenijo v ženskem delu Odprtega prvenstva ZDA zastopalo kar 5 deklet, pa je precej skromnejša številka pri moških. Po izpadu Blaža Role v 1. krogu kvalifikacij, je namreč postalo jasno, da bo od Slovencev v glavnem delu turnirja nastopil le Aljaž Bedene. 

Blaž Rola je še drugo leto zapored ostal brez preboja na katerega od turnirjev za Grand Slam. (Foto: Google))

Še tretjič v karieri je Blaž Rola nastopil proti Maxu Purcellu, tudi v tretjem poizkusu pa mu 7 let mlajšega Avstralca ni uspelo premagati. Tokrat sta se tenisača prvič pomerila v boju za mesto na turnirju za Grand Slam, na igrišču pa se nista zadržala prav dolgo. Po uri in 3 minutah se je zmage s 6:3 in 6:4 veselil Purcell, ki je v celotnem obračunu dobil kar 5 iger na servis Slovenca.

27-letni Ptujčan je lepo priložnost zapravil predvsem v 2. nizu, ko je že vodil s 4:2, nato pa po štirih zaporednih izgubljenih igrah nasprotniku le še stinil roko in mu čestital za preboj v 2. krog kvalifikacij.

Rola, ki trenutno na ATP lestvici zaseda 244. mesto, je tako še drugo leto zapored ostal brez preboja na katerega izmed turnirjev za Grand Slam. Nazadnje se mu je na katerega od turnirjev velike četverice uspelo uvrstiti leta 2015 v Wimbledonu.

Odprto prvenstvo ZDA (New York, $25,282,400, trda podlaga), 1. krog kvalifikacij
Purcell M. (Avs) – Rola B. (Slo) 6:3, 6:4