Rola na Challengerju v Italiji izločil letošnjega zmagovalca turnirja ATP 250, do zmage tudi Kavčič

Blaž Kavčič je igrišče na Gran Canarii zapustil dobre volje. (Foto: Vid Ponikvar/Sportida)

Blaž Kavčič in Blaž Rola sta se po neuspešni avanturi v Parizu, kjer sta z nastopi v kvalifikacijah Roland Garrosa končala v 1. kolu, podala v Italijo na turnir serije Challenger. V 1. kolu sta oba presenetila favoriziranega nasprotnika in si zagotovila mesto v nadaljnjem tekmovanju. 

Blaž Kavčič na uvodu boljši od 3. nosilca. (Foto: Vid Ponikvar/Sportida)

V ponedeljek se je kot prvi na igrišče v Bielli podal Blaž Kavčič, ki na tokratnem turnirju nastopa s t.i. zaščitenim ATP položajem. 33-letni Ljubljančan je v 1. kolu presenetil 10 let mlajšega Indijca Sumita Nagala, ki na ATP lestvici zaseda 127. mesto. Dvoboj je trajal uro in 48 minut, Kavčič pa je med drugim za zmago v prvem nizu pri zaostanku s 4:5 rešil tudi zaključno žogico za niz.

Rola presenetil 1. nosilca

Odličen slovenski dan je v Italiji popoldan dopolnil še Blaž Rola, ki je z 2:0 v nizih premagal 20-letnega Brazilca Thiaga Seybotha Wilda. Slednji ima za seboj odlično prvo polovico sezone, pohvali pa se lahko tudi z naslovom na turnirju serije ATP 250 v Santiagu. Rola je bil tokrat v ključnih trenutkih bolj zbran od Brazilca in v 2. kolo napredoval po dveh osvojenih podaljšanih igrah.

ATP Challenger Biella (Italija, €44,820, pesek, zunaj), posamezno, 1. kolo
Seyboth Wild T. (Bra/1) – Rola B. (Slo) 6:7(6), 6:7(3)
Nagal S. (Ind/3) – Kavčič B. (Slo/PR) 6:7(4), 4:6

2. kolo
Rola B. (Slo) – Collarini A./Arnaboldi A. [30.9.]
Kavčič B. (Slo/PR) – Tseng C. H. (Tjv) [30.9.]