Rola in Jakupovićeva obstala v polfinalu

Blaž Rola. (Foto: Facebook)

Blaž Rola. (Foto: Facebook)

Slovenski tenisač Blaž Rola se je na turnirju serije Challenger na Finskem Mikaelu Ymeru v polfinalu poizkušal oddolžiti za poraz na Roland Garrosu, a mu na koncu ni uspelo. Šved je bil po 3 urah in 15 minutah boljši s 6:7(4), 7:5 in 7:5. Polfinalna ovira je bila v Latviji usodna tudi za Dalilo Jakupović. 

Rola se je v polfinalu na igrišču zadržal več kot 3 ure. (Foto: Facebook)
Rola se je v polfinalu na igrišču zadržal več kot 3 ure. (Foto: Facebook)

Blaž Rola in Mikael Ymer sta se med seboj pomerila že v 1. krogu glavnega dela Roland Garrosa, ko je Šved Ptujčana ugnal s prepričljivim rezultatom 3:0 v nizih.

Tokrat je bil obračun polfinala turnirja serije Challenger na Finskem precej bolj izenačen, od začetka pa je bolje kazalo Roli. Slednji je prvi niz dobil s 7:6(4), tudi v drugem pa bil večji del niza boljši nasprotnik. Pri rezultatu 5:5 je na servis Šveda rezultat dvakrat izenačil na 40:40, a do ‘break’ priložnosti ni uspel priti. Ymer je “udaril” v naslednji igri, ko je izkoristil že prvo žogico za niz in rezultat v nizih poravnal na 1:1.

V tretjem nizu sta si oba tenisača v dveh servisnih igrah nasprotnika priigrala žogice za ‘break’, uspešen pa je bil le Šved, znova v 12. igri, ko je po več kot 3 urah tudi odločil končnega zmagovalca.

Challenger, Tampere Open (Finska, €46.600, pesek, zunaj), posamezno
1. krogRola B. (Slo/5) je prost
2. krogRola B. (Slo/5) – Kuzmanov D. (Blg) 6:2, 2:1* – predaja. 
Osmina finalaRola B. (Slo/5) – Elias G. (Por) 6:1, 
ČetrtfinaleRola B. (Slo/5) – Ymer E. (Šve/2) 6:1, 7:6(3)
Polfinale: Ymer M. (Šve/3) – Rola B. (Slo/5) 6:7(4), 7:5, 7:5


Tako kot za Rolo, je bila polfinalna ovira usodna tudi za Dalilo Jakupović, ki je finalno vstopnico v konkurenci dvojic lovila v Latviji. Na turnirju serije WTA International, kjer je tudi v posamični konkurenci pustila dober vtis, je v dvojicah združila moči z Romunko Mario Irino Baro in prišla do polfinala.

V borbi za finalno vstopnico je od romunsko-slovenske naveze bila boljša dvojica Ostapenko J./Voskoboeva, ki na turnirju velja za prvopostavljeno dvojico.

WTA International Jurmala (Latvija, $250.000, pesek, zunaj), dvojice
1. krog: (3)Bara I./Jakupović D. – Gamiz A./Ormaechea P. 4:6, 6:2, 10:8
Četrtfinale: (3)Bara I./Jakupović D. – Kawa K./Raina A. 6:0, 6:2
Polfinale: (1)Ostapenko J./Voskoboeva G. – (3)Bara I./Jakupović D. 7:6(1), 6:2