Roger Federer odpovedal nastop na Rogers Cupu!

Drugi igralec sveta Roger Federer, lanskoletni finalist turnirja Rogers Cup, je odpovedal nastop v Kanadi. Avgusta bo raje še malo počival, bržkone zaradi tega, ker si je lansko leto na zadnji stopnički proti Alexandru Zverevu poškodoval hrbet, zaradi česar je moral izpustiti zanj ugoden Cincinnati. Letos ne bo tvegal.

Federer se bo raje pripravil na Cincinnati (Foto: Tennisworldusa.com)

Zadnje tekma Rogerja tako ostaja četrtfinale proti Kevinu Andersonu, kjer je zapravil žogico za zmago. Pred Odprtim prvenstvom ZDA sta na vrsti dva Masters turnirja, a Švicar ne bo tvegal s pretiranim igranjem. V začetku avgusta bo praznoval tudi 37. rojstni dan. 

Roger je v Kanadi prvič zaigral pri 18 letih in je osvojil dva naslova, leta 2004 in 2006. Kasneje pa je kar štirikrat izgubil v finalu, vključno s porazom proti Alexandru Zverevu pred 12 meseci. Skupno je zmagal 35 tekem in je na zadnji stopnički izzival še Novaka Đokovića, Andyja Murrayja in Jo-Wilfrieda Tsongaja.

Kot vsi vemo, Roger skrbno pripravlja svoj teniški koledar in je odločitev nedvomno dobro premislil. Če želi ostati tekmovalen pri tej starosti, mora biti previden. Njegov cilj je Odprto prvenstvo ZDA.

“Zelo sem razočaran, da ne bom mogel zaigrati na Rogers Cupu to poletje. Lansko leto sem se v Montrealu imel odlično in vedno uživam, ko igram pred nabito polnimi tribunami pred kanadskimi oboževalci. Moram upoštevati skrb za telo, kar je ključno pri tem, če želim igrati še naslednjih nekaj let. Zato sem se odločil, da odpovem nastop v Torontu. Turnirju želim veliko uspeha in škoda, da ga bom zamudil.”