Riskejeva končala niz 15 zaporednih zmag Bartyjeve

Wimbledona 2019 v ženski posamični konkurenci ne bo osvojila branilka naslova, niti to ne bo uspelo prvi igralki na svetu. Po Nemki Kerberjevi, je namreč klonila tudi Avstralka Ashleigh Barty, ki je v osmini finala morala priznati premoč Američanki Riskejevi.

Alison Riske je poskrbela za največje presenečenje turnirja. (Foto: Twitter)
Alison Riske je poskrbela za največje presenečenje turnirja. (Foto: Twitter)

Američanka Alison Riske, trenutno 55. igralka sveta, se je v preteklosti že izkazala za odlično igralko na travnati podlagi, a v Wimbledonu se ji nikoli ni uspelo prebiti dlje kot do 3. kroga. Tokrat je šla 29-letna tenisačica dlje in to vsaj za dva koraka.

V tekmi osmine finala je namreč po preobratu s 3:6, 6:2 in 6:3 ugnala 1. igralko sveta Ashleigh Barty in se tako prebila v četrtfinale. Avstralka je pred turnirjem v Wimbledonu osvojila turnir v Birminghamu, a Riskejeva je pred turnirjem v All England Clubu zbrala še več zmag od tekmice.

Velik preobrat že v 3. krogu

Osvojila je turnir serije ITF v Surbitonu, kasneje pa v s-Hertogenboschu prišla še do druge WTA lovorike v karieri. Za Riskejevo je to v letošnji izvedbi Wimbledona že 4. zmaga z 2:1 v nizih, le proti Srbkinji Ivani Jorović pa je bila Američanka tista, ki je vodila z 1:0 v nizih. V 3. krogu je proti Švicari Belindi Benčič v 3. nizu zaostajala že z 0:3 in 0:40, a na koncu niz dobila s 6:4.

V četrtfinalu se bo Riskejeva pomerila proti boljši iz dvoboja med Sereno Williams in Carlo Suarez Navarro.

Wimbledon (VB, travnata podlaga), posamezno (Ž), osmina finala
Barty A. (Avs/1) – Riske A. (Zda) 6:3, 2:6, 3:6 
Williams S. (Zda/11) – Suarez Navarro C. (Špa/30)
Strycova B. (Češ) – Mertens E. (Bel/21)
Konta J. (Vb/19) – Kvitova P. (Češ/6)

Svitolina E. (Ukr/8) – Martić P. (Hrv/24) 6:4, 6:2
Muckova K. (Češ) – Pliškova Ka. (Češ/3)
Halep S. (Rom/7) – Gauff C. (Zda)
Zhang S. (Kit) – Yastremska D. (Ukr) 6:4, 1:6, 6:2