RG: Razigrana Stephensova melje dalje

Američanka Stephensova melje dalje. (Foto: zimbio.com)

Američanka Stephensova melje dalje. (Foto: zimbio.com)

Tako kot v moškem delu Roland Garrosa, so tudi v ženskem že znani prvi polfinalistki. To sta postali Američanki Madison Keys in Sloane Stephens, ki se bosta v četrtek med seboj pomerili za finalno vstopnico, jutri pa nas čakata še preostala četrfinalna obračuna med Halepovo in Kerberjevo ter Muguruzo in Sharapovo. 

Američanka Stephensova melje dalje. (Foto: zimbio.com)
Američanka Stephensova melje dalje. (Foto: zimbio.com)

23-letna Madison Keys in dve leti starejša Sloane Stephens sta se konec lanske sezone na Odprtem prvenstvu ZDA pomerili za naslov prvakinje, odlično formo pa potrjujeta tudi na letošnjem Odprtem prvenstvu Francije, kjer ju v četrtek čaka dvoboj za preboj v veliki finale.

Stephensova na robu izpada, zdaj že v polfinalu

Le redki so bili mnenja, da bodo Američanke kljub predaji Serene Williams igrale tako vidno vlogo v ženskem delu turnirja v Parizu. Sloane Stephens je v preteklosti že dokazala, da zna dobro odigrati tudi na peščenih igriščih, saj se je v Roland Garrosu pred letošnjim letom že 4-krat prebila v osmino finala. Tokrat je vse kazalo, da se bo Stephensova od turnirja poslovila še prej, saj je v 3. krogu proti Italijanki Camilii Giorgi v 3. nizu z “brejkom” zaostanka izgubljala tako s 4:5 kot tudi s 5:6. Američanka se je rešila, nato pa v naslednjih dveh obračunih “pometla” z Estonko Anett Kontaveit in Rusinjo Dario Kasatkino. Slednja je proti Stephensovi v celotnem obračunu osvojila le 4 igre.

Keysova še naprej brez izgubljenega niza

25-letna zmagovalka OP ZDA je lahko pozitivna tudi pred polfinalnim obračunom. Čaka jo namreč nov obračun proti rojakinji Madison Keys, ki v obeh medsebojnih obračunih proti Stephensovi še ni osvojila niza. Keysova se je za preboj v polfinale morala potruditi precej bolj od Stephensove, saj je Yulia Putinsteva v prvem nizu proti Američanki vodila že s 5:3. Kazastanka, ki vsekakor velja za eno največjih presenečenj letošnjega Roland Garrosa, te prednosti ni uspela zadržati, po izgubljenem prvem nizu, pa je tudi v drugem v večkrat ključnih 7. igri niza popustila in zmaga je romala v roke Američanki. Keysova v letošnji izvedbi OP Francije v 5 obračunih še ni izgubila niza.

Odprto prvenstvo Francije, Roland Garros 2018 (Pariz, €17,413,735), pesek, posamezno (Ž), četrtfinale
Halep S. (Rom/1) – Kerber A. (Nem/12)
Muguruza G. (Špa/3) – Sharapova M. (Rus/28)
Keys M. (Zda/13) – Putintseva Y. (Kaz) 7:6(5), 6:4
Stephens S. (Zda/10) – Kasatkina D. (Rus/14) 6:3, 6:1