Pravici zadoščeno – Jakupovićeva v glavnem delu turnirja!

Dalila Jakupović prvič v glavnem delu turnirja za Grand Slam! (Foto: google.com)

Dalila Jakupović prvič v glavnem delu turnirja za Grand Slam! (Foto: google.com)

Slovenska tenisačica Dalila Jakupović je kljub porazu v 3. krogu kvalifikacij prišla do mesta v glavnem turnirju Odprtega prvenstva Francije. Kot srečna poraženka je med 128 igralk prišla po odpovedi Švicarke Timee Bacsinszky, tako da se bo v 1. krogu pomerila proti kvalifikantki Georgini Garcii-Perez. Bedene proti Cuevasu, Hercogova pa proti Pavlyuchenkovi. 

Dalila Jakupović prvič v glavnem delu turnirja za Grand Slam! (Foto: google.com)
Dalila Jakupović prvič v glavnem delu turnirja za Grand Slam! (Foto: google.com)

Pa smo ga dočakali! Drugi izmed turnirjev za Grand Slam v letošnji sezoni se pričenja danes, še pred začetkom pa smo slovenski ljubitelji tenisa dočakali izjemno veselo novico. Poleg Aljaža Bedeneta, Polone Hercog, Katarine Srebotnik in Andreje Klepač, bo v glavnem turnirju nastopila tudi Dalila Jakupović. 27-letna Primorka je bila izjemno blizu preboja med 128 igralk že v petek, ko je v 3. krogu kvalifikacij zapravila zaključno žogico za zmago, sreča pa se ji je nasmehnila po odpovedi Švicarke Timee Bacsinszky. Tenisačica, ki je zrasla v Teniškem klubu PRO TEN, je bila izžrebana s strani organizatorjev, v 1. krogu glavnega dela turnirja pa se bo pomerila proti kvalifikantki Georgini Garcii-Perez. 26-letna Španka na WTA lestvici zaseda 186. mesto, tudi za njo pa bo to premierni nastop na turnirju za Grand Slam. Slovenka in Španka sta se do sedaj enkrat v konkurenci posameznic že pomerili in sicer lani v Budimpešti, ko je zmago s 6:1, 3:6 in 6:2 slavila Primorka.

Vsaj na papirju težje delo čaka drugo slovensko predstavnico Polono Hercog, ki si bo mesto v 2. krogu poizkušala priboriti proti Anastasii Pavlyuchenkovi. 26-letna Rusinja na WTA lestvici zaseda 31. mesto, stavnice pa jo v obračunu 1. kroga postavljajo za favoritinjo. Pavlyuchenkova je najboljši rezultat v Parizu dosegla že leta 2011, ko se je prebila vse do četrtfinala, tam pa v napetem obračunu klonila proti kasnejši finalistki Francesci Schiavone.

Najvišjeuvrščeni Slovenec proti najvišjeuvrščenemu Urugvajcu

V moškem delu turnirja bo Slovenija po neuspehu Blaža Role in Blaža Kavčiča imela enega samega predstavnika. Aljažu Bedenetu je bil žreb toliko naklonjen, da mu ni namenil katerega izmed nosilcev, vseeno pa 28-letnega Ljubljančana čaka izjemno težka naloga. Pomeril se bo namreč proti izkušenemu Urugvajcu Pablu Cuevasu, ki na OP Francije že tradicionalno dobro nastopa, saj je v zadnjih treh letih vselej prišel do 3. kroga. 32-letni tenisač je leta 2016 na ATP lestvici zasedal že visoko 16. mesto, na Roland Garros pa ima odlične spomine, saj je leta 2008 v paru z Luisom Horno prišel do turnirske lovorike v konkurenci dvojic. Trenutno Urugvajec na ATP lestvici zaseda 76. mesto, kar je 12 mest nižje od položaja Aljaža Bedeneta. Največji uspeh v letošnji sezoni mu je uspel v Sao Paulu, kjer je v polfinalu klonil proti Fabiu Fogniniju, proti Aljažu pa se do sedaj še ni pomeril.

V Parizu pričakujemo še Andrejo Klepač in Katarino Srebotnik, ki naj bi nastopili tako v konkurenci ženskih kot tudi mešanih dvojic. Žreb še ni bil opravljen.

Odprto prvenstvo Francije, Roland Garros 2018 (Pariz, €18,232,000), pesek, posamezno (M)
1. krog: Bedene A. (Slo) – Cuevas P. (Uru)

Odprto prvenstvo Francije, Roland Garros 2018 (Pariz, €17,413,735), pesek, posamezno (Ž)
1. krog: Hercog P. (Slo) – Pavlyuchenkova A. (Rus)
1. krog: Jakupović D. (Slo/LL) – Garcia-Perez G. (Špa/Q)