RG: Hercogova ponovila uspeh iz leta 2010

Polona Hercog blesti v Parizu. (Foto: Instagram/Polona Hercog)

Polona Hercog blesti v Parizu. (Foto: Instagram/Polona Hercog)

Slovenska tenisačica Polona Hercog tudi v tem letu dokazuje, da se daleč najbolje znajde na peščeni podlagi. V Parizu je po zmagi nad Američanko Jennifer Brady tretjič v karieri prišla do mesta v 3. krogu katerega izmed turnirjev velike četverice, drugič na Roland Garrosu. 

Polona Hercog blesti v Parizu. (Foto: Instagram/Polona Hercog)
Polona Hercog blesti v Parizu. (Foto: Instagram/Polona Hercog)

Sezona se za Polono Hercog ni pričela ravno najbolje, dvig forme pa je bilo zaznati konec marca v Miamiju, ko je Mariborčanka močno ogrozila zmago kasnejše polfinalistke in 3. igralke sveta Simone Halep.

Dobro pripravljenost je Polona s trde podlage prenesla tudi na pesek, saj je že 14 dni kasneje zablestela v Luganu, kjer je prišla do svoje 3. WTA lovorike v karieri. Na turnirjih serije WTA Premier v Madridu in Rimu sta sicer sledila poraza v 1. krogu glavnega dela turnirja, a Hercogova s predstavami še zdaleč ni razočarala. V obeh primerih se je v glavni del turnirja prebila z dvema kvalifikacijskima zmagama, nato pa naletela na izjemno težko nasprotnico, prvič na Sloane Stehens, drugič pa na Madison Keys.

Tretjič v karieri v 3. krogu turnirja za Grand Slam

Tudi zdaj, na Odprtem prvenstvu Francije, brez obračunov proti Američankam ne gre. Najprej je Hercogova v napetem obračunu 1. kroga izločila 32. nosilko Belorusinjo Aliaksandro Sasnovich, v 2. krogu pa je našla še pot do zmage proti Američanki Jennifer Brady. Po 2 urah in 16 minutah je bilo 6:3, 6:7(8) in 6:4 v korist Mariborčanke, ki je imela eno zaključno žogico že v 2. nizu, a po zapravljeni priložnosti ostala zbrana in bila boljša v tretjem nizu.

Hercogova se je tako še drugič v karieri na Odprtem prvenstvu Francije prebila do 3. kroga. Prvič ji je to uspelo leta 2010, ko je z 2:0 v nizih ugnala tako Misaki Doi kot tudi Lucie Šafarovo, v 3. krogu pa jo je nato zaustavila takratna 14. nosilka, Italijanka Flavia Pennetta.

Tokrat bo Polona pot proti osmini finala lovila proti Američanki Sloane Stephens, ki je v Parizu lansko leto nastopila v velikem finalu. Tenisačici sta se med seboj pomerili že trikrat, prvič prav na OP Francije in sicer leta 2014, ko je Stephensova slavila zmago s 6:1 in 6:3. Hercogova na medsebojnih obračunih proti 2 leti mlajši Američanki še ni osvojila niza, najbližje temu pa je bila ravno letos v Madridu, ko je v drugem nizu klonila šele po podaljšani igri.

Hercogova se je z zmago nad Bradyjevo na lestvici WTA, ki se osvežuje po vsakem dvoboju, povzpela na 60. mesto.

OP Francije (Pariz, $23,029,029, pesek, zunaj), posamezno (Ž)
1. krog:
 Hercog P. (Slo) – Sasnovich A. (Blr/32) 4:6, 6:2, 8:6 
2. krog: Brady J. (Zda) – Hercog P. (Slo) 3:6, 7:6(8), 4:6 
3. krog: Stephens S. (Zda/7) – Hercog P. (Slo) [petek, 31.5.]