RG: 28-letna Dalmatinka do uspeha kariere

Do kam lahko poseže Petra Martić? (Foto: Twitter)

Do kam lahko poseže Petra Martić? (Foto: Twitter)

Sloane Stephens, Johanna Konta, Marketa Vondrousova in Petra Martić so prve štiri četrtfinalistke letošnjega Odprtega prvenstva Francije. Še posebej s svojimi predstavami v Parizu navdušuje 28-letna Dalmatinka, ki je že sedaj prišla do uspeha kariere. 

Do kam lahko poseže Petra Martić? (Foto: Twitter)
Do kam lahko poseže Petra Martić? (Foto: Twitter)

Petra Martić je v Pariz pripotovala z dobrimi občutki. Konec aprila je na turnirju serije WTA International v Istanbulu prišla do svoje prve WTA lovorike v karieri, odlično pripravljenost pa je kazala tudi v Madridu, kjer se je prebila vse do četrtfinala.

Na Odprtem prvenstvu Francije je bila Splitčanka že 4-krat ustavljena v osmini finala, tokrat pa ji je uspelo preskočiti tudi to oviro. “Mentalno je bilo zame danes zelo težko, še posebej zato, ker sem do sedaj 4-krat izgubila prav v osmini finala. Dvomila sem že, ali bom sploh kdaj uspela doseči to 4. zmago na Grand Slam turnirju,” je po zmagi nad Kaio Kanepi dejala Martićeva.

Estonka vodila s 7:5 in 2:0

Nekaj dodatnega pritiska se je pojavilo tudi zato, ker je v preteklem krogu iz turnirja izločila 2. nosilko, Čehinjo Karolino Pliškovo. Tedaj je Martićeva dala vedeti, da lahko na tem turnirju premaga vsakogar, a proti Estonki naloga ni bila lahka. Kanepijeva je z agresivno igro uspela dobiti prvi niz z rezultatom 7:5, tudi v drugem pa je povedla z 2:0. Martićeva je nato nanizala kar 6 iger zapored, v začetku tretjega niza pa se znova znašla v hudih težavah. Kanepijeva je namreč vodila z 2:0 in 40:0, a Martićevi je uspel ‘re-break’.

Tudi v nadaljevanju je Hrvatica zdržala vse pritiske, v 9. igri tretjega niza pa brez izgubljene točke odvzela servis nasprotnici in v naslednji igri dvoboj uspešno zaključila. Martićeva je do sedaj v Parizu s svojo raznovrstno igro, mnogimi zares dobrimi skrajšanimi žogicami ter tudi z igro servis-volley, ugnala že 4 tekmice. Kot 5. ji bo nasproti stala mlada, 19-letna Čehinja Marketa Vondrousova. Hrvatica v medsebojnih tekmah vodi s 4:0 v zmagah.

OP Francije (Pariz, pesek, zunaj), posamezno (Ž), osmina finala
Siniakova K. (Češ) – Keys M. (Zda/14)
Kenin S. (Zda) – Barty A. (Avs/8)
Halep S. (Rom/3) – Swiatek I. (Pol)
Anisimova A. (Zda) – Bolsova Zadoinov A. (Špa)

Stephens S. (Zda/7) – Muguruza G. (Špa/19) 6:4, 6:3
Vekić D. (Hrv/23) – Konta J. (Vb/26) 2:6, 4:6
Vondrousova M. (Češ) – Sevastova A. (Lat/12) 6:2, 6:0
Kanepi K. (Est) – Martić P. (Hrv/31) 7:5, 2:6, 4:6