Retro Federer eno zmago oddaljen od 10. naslova!

Dnevi igranja na mreži so že dolgo za nami, toda nekaj tenisačev še vedno vztraja. Eden takšnih je Roger Federer, ki se je z zmago proti Američanu Denisu Kudli uvrstil v finale turnirja Gerry Weber, kjer bo iskal rekordni 10. naslov. 

“Lepo bi bilo, če bi trenerji najmlajše tenisače naučili tranzicije na mrežo. Učijo jih volejev, ne pa tranzicijske igre, prehoda na mrežo. Imamo nekaj turnirjev, kjer je igra hitrejša, in lepo je imeti to možnost. Še posebej sedaj, ko veliko igralcev na igra več na mreži. Če deluje, jo uporabiš, drugače pa ostaneš za osnovno črto,” je povedal Federer.

Roger Federer se bliža novi turnirski zmagi v nemškem Halleju, kjer se počuti kot doma. Med letoma 2003 in 2008 je tukaj nabral kar 65 zaporednih zmag. Ta teden sicer ni igral najboljšega tenisa, zaradi česar je pokazal kar nekaj slabe volje, ampak vseeno prihaja do novega finala. Še vedno je slavil v dveh nizih s 7:6 in 7:5. Američan se je upiral in dobro branil svoj začetni udarec, a ko sta prišla do podaljšane igre, ni bilo več dvoma, kdo bo v prednosti. Federer je izstrelil 12 asov in dobil 84 odstotkov točk na prvi začetni udarec. 

Naslednji pa ga čaka Borna Čorić. Hrvat je v finale prišel brez boja, sam je Španec Roberto Bautista-Agut srečanje po nekaj igrah predal. Hrvat bo iskal najlepši zaključek že tako odličnege tedna, bo pa to njegov prvi travnati finale, in še proti Rogerju Federerju, ki ga v medsebojnih tekmah vodi z 2-0.