Regijski sateliti znova navdušili mlade udeležence

Tenis Slovenija je skupaj s klubi prejšnji konec tedna organizirala že četrte regijske satelite v letu 2023. Turnirji potekajo v različnih kategorijah, pri čemer velja, da deklice in dečki igrajo skupaj na istem turnirju in se jih po spolu ne ločuje.

 

Tokrat je širom Slovenije na 9 lokacijah v 7 različnih regijah igralo kar 330 otrok, največ v Litiji, kjer jih je bilo 78.

To so res izjemni dogodki, ki z nežnejšim pristopom otrokom omogočijo odlično priložnost za preizkus svojih teniških sposobnosti v lokalnem okolju. Obenem pa ta tekmovanja predstavljajo neko nadgradnjo treningov in so se pokazala kot pomembno orodje za spodbujanje tekmovalnega duha med teniškimi igralci in igralkami, ki se (še) ne udeležujejo tekmovanj nacionalnega nivoja. Na Tenis Sloveniji si nenehno prizadevamo za investicije v nacionalni program in v dodano vrednost ponudbe ter opcij tako za klube kot igralce in nenazadnje tudi starše. Vlaganje v tenis na osnovni in lokalni ravni predstavlja temelj za razvoj, ne samo aktivnosti med otroci pač pa tudi vrednot, kot so vztrajnost, sodelovanje in poštenost oz. fair play”. Zavedamo se, da so ti otroci prihodnost našega športa, zato se veselimo nadaljnjega sodelovanja s klubi člani Tenis Slovenije pri organizaciji tekmovanj Regijskega Satelita. Naslednja so na sporedu že 9. in 10. decembra in upamo, da se vidimo v čim večjem številu,” ni skrivala zadovoljstva po še eni uspešno končani zgodbi vodja nacionalnega programa pri TS Katarina Obranovič O’Dell.

Vir: Tenis Slovenija