Razpoloženi Monfils drvel in ugnal Bedeneta

Gael Monfils. (Foto: Instagram)

Gael Monfils. (Foto: Instagram)

Grega Žemlja tudi po letu 2019 ostaja edini slovenski tenisač, ki se mu je uspelo prebiti v finale turnirja serije ATP 500 na Dunaju. Aljaž Bedene se je tokrat boril za mesto v polfinalu, a moral priznati premoč 4. nosilcu turnirja, Francozu Gaelu Monfilsu. 

Gael Monfils. (Foto: Instagram)
Gael Monfils. (Foto: Instagram)

Aljaž Bedene je četrtfinalni obračun proti 14. igralcu sveta pričel odlično in takoj povedel z 2:0. Še bolje je najvišje uvrščenemu slovenskemu tenisaču kazalo, ko je pri vodstvu s 3:1 imel na voljo dve žogici za dvojni ‘break’ prednosti. Francoz se je takrat rešil, dve slabo odigrani igri, v katerih se je Slovencu primerilo preveč napak, pa sta Gaela Monfilsa že popeljali v vodstvo s 4:3.

Francoz je igral kot je zanj značilno. Na čase se je komajda premikal po igrišču, a ko je bilo potrebno hitreje teči proti žogici, je bil pripravljen. Glavni sodnik je komaj uspel sporočiti rezultat, Monfils pa je prvi servis že poslal na stran Bedeneta. Prvi niz se je končal z rezultatom 7:5, v drugem pa se je Francoz še bolj razigral in vse skupaj zaključil v pičli uri in 12 minutah.

Bedene proti Parizu?

Kljub porazu, je za Bedenetom uspešen teden. Dunaj zapušča s 110 osvojenimi ATP točkami, ki ga bodo na ATP lestvici povzdignile najmanj na 64. mesto. Slovenski tenisač se nahaja dovolj visoko, da bi v naslednjih dneh lahko nastopil v kvalifikacijah turnirja serije Masters v Parizu.

ATP 500 Dunaj (Avstrija, €2,296,490, trda podlaga, dvorana), posamezno
1. krog kvalifikacijBedene A. (Slo/4) – Kovalik J. (Svk/PR) 6:2, 6:4
2. krog kvalifikacijBedene A. (Slo/4) – Delbonis F. (Arg/6) 6:2, 7:6(6)
1. krog: Pella G. (Arg/7) – Bedene A. (Slo/Q) 4:6, 4:6
2. krogBedene A. (Slo/Q) – Simon G. (Fra) 6:2, 3:6, 6:3 
Četrtfinale: Bedene A. (Slo/Q) – Monfils G. (Fra/4) 5:7, 1:6