Raonić še enkrat več nedorasel tekmec Đokoviću

Srbski tenisač Novak Đoković v Melbourneu odločno koraka proti 8. naslovu na Odprtem prvenstvu Avstralije. Branilec naslova je v četrtfinalnem obračunu še 10. v karieri ugnal Miloša Raonića, za katerim je prav tako uspešno prvenstvo. 

NOl - Raonić še enkrat več nedorasel tekmec Đokoviću
Novak Đoković koraka proti novemu naslovu na OP Avstralije? (Foto: Twitter)

Pred četrtfinalnim obračunom na letošnjem OP Avstralije, sta se Novak Đoković in Miloš Raonić med seboj pomerila 9-krat, prav vse obračune pa je dobil Srb. Slednji je bil celo tako zelo prepričljiv, da je na vseh teh obračunih proti Kanadčanu skupaj izgubil en sam niz. Zgodilo se je prav na zadnjem medsebojnem obračunu v Cincinnatiju leta 2018.

Tokrat je Đoković spet imel niti v svojih rokah že vse od samega začetka. Raonić, ki je pred obračunom s Srbom nanizal nekaj izjemnih zmag, tudi s 3:0 proti Stefanosu Tsitsipasu in Marinu Čiliću, se je mučil skorajda v vsaki servisni igri. Pri uvodnih 7 ‘break’ žogicah je Raonića rešil dober začetni udarec, v 8. poizkusu pa je Đoković vendarle strl odpor Kanadčana.

Težave z vidom

V drugem nizu je Srb do ‘breaka’ prišel v 4. igri in povedel s 3:1. Niza je bilo konec po 46 minutah, nekaj malega možnosti pa se je Raoniću ponudilo v začetku 3. niza. Takrat je Đoković moral reševati žogico za ‘break’ in jo z izjemnim servisom tudi rešil. V zaključku obračuna se je pri Đokoviću pojavilo nekaj težav z vidom, pri rezultatu 4:4 je celo zaprosil za kratko prekinitev. Nadaljeval je brez večjih napak in obračun pripeljal h koncu.

OP Avstralije (Melbourne, A$32.505.000, trda podlaga, zunaj), posamezno (M), četrtfinale 
Nadal R. (Špa/1) – Thiem D. (Avt/5)
Wawrinka S. (Švi/15) – Zverev A. (Nem/7)
Sandgren T. (Zda) – Federer R. (Švi/3) 3:6, 6:2, 6:2, 6:7(7), 3:6
Raonić M. (Kan/32) – Đoković N. (Srb/2) 4:6, 3:6, 6:7(1)