Rafa zavezal kravato Đokoviću in postal rekorder Mastersov!

Rafael Nadal v Rimu do prvega naslova v sezoni. (Foto: Twitter/ATP Tour)

Rafael Nadal v Rimu do prvega naslova v sezoni. (Foto: Twitter/ATP Tour)

Novak Đoković in Rafael Nadal sta se v velikem finalu turnirja serije ATP Masters v Rimu merila za svojo 34. tovrstno turnirsko zmago, do zmage in s tem rekorda po številu osvojenih Masters turnirjev pa se je po 2 urah in 26 minutah prebil 32-letni Španec.

Rafael Nadal v Rimu do prvega naslova v sezoni. (Foto: Twitter/ATP Tour)
Rafael Nadal v Rimu do prvega naslova v sezoni. (Foto: Twitter/ATP Tour)

Na sedmem turnirju v letošnji sezoni je Rafelu Nadalu vendarle uspelo. Španec je v svojem drugem letošnjem finalu prišel do prve turnirske zmage, kar pomeni, da še 14. v karieri na Roland Garros prihaja z vsaj enim osvojenim naslovom.

Kar je Špancu pred finalnim obračunom, že 54. v karieri proti Novaku Đokoviću, šlo na roko, je to, da se je Srb predvčerajšnjim in včeraj močno namučil z Juanom Martinom del Potrom in Diegom Schwartzmanom, a to uspeha Nadala nikakor ne zmanjšuje. Tudi Španec je namreč imel težak razpored, v polfinalu pa je z izjemno predstavo izločil neugodnega Stefanosa Tsitsipasa.

Prva kravata na medsebojnih obračunih

Sprva je v velikem finalu kazalo na enosmerni promet. Rafael Nadal je potrdil, da je levica vse bolj naravnana, glavno prednost pa si je v večini točk priigral z odličnimi forehand paralelami. Po vsega 41 minutah je bilo tako prvega niza konec, Nadal pa je poskrbel, da se je sploh prvič niz med Špancem in Srbom končal z rezultatom 6:0.

Takoj v začetku drugega niza je Đoković z izjemno servisno igro dal vedeti, da potek igre v drugem nizu ne bo enak tistemu iz prvega. Pri rezultatu 3:3 in 4:4 je rešil vse “break” žogice, v 10. igri pa sam izkoristil prvo žogico za niz in obračun popeljal v tretji niz.

Razbit lopar Srba

Novak Đoković je po osvojenemu nizu spoznal, da se lahko bori z Rafaelom Nadalom in da morebiten “break” tekme verjetno še ne bo odločil. A zgodilo se je ravno to. Srb je v prvi igri tretjega niza zapravil nekaj priložnosti za vodstvo z 1:0, po izgubljeni servisni igri pa se je spravil nad svoj lopar. Španec napak v tretjem nizu za razliko od Srba ni več delal in se na koncu po 2 urah in 26 minutah zasluženo veselil 34. turnirske zmage na turnirjih serije Masters.

ATP Masters Internazionali BNL d’Italia (Rim, €5,207,405, pesek, zunaj), posamezno (M), finale
Đoković N. (Srb/1) – Nadal R. (Špa/2) 0:6, 6:4, 1:6