Rafa: “Prisilil me je, da se preoblečem pred 7000 ljudmi”

V teniških tekmah pogosto pride do vroče krvi med igralci in glavnimi sodniki, ampak so ta v glavnem pripisana napetim okoliščinam, prepiri pa se hitro pozabijo. Če gre vse po načrtih že po koncu tekme. Nekatera nesoglasja pa trajajo dlje, kot na primer tisto med Rafaelom Nadalom in sodnikom Carlosom Bernardesom. Španec je zahteval, da Bernardes ne sodi njegovih tekem.

Zakaj sta se sprla? Rafaela Nadala so vprašali o tem na novinarski konferenci v Avstraliji. “Nikoli nisem imel težav v resnici, sem mu pa zameril. Na igrišču se smatran za sproščenega, in kot vsi vedo, sem imel s Carlosom problem v Riu. Ampak zame ni samo ena stvar, vsak lahko naredi kakšno napako. Med tekmo se lahko naredi marsikaj. Edini razlog, zakaj sem prosil, da mi ne sodi nekaj časa, je bil indicent v Riu, kjer me ni spoštoval. Prisilil me je, da si problečem hlače pred 7 tisoč ljudmi. To ni lepo.”

Drugače pa Nadal ni imel težav s sodnikom. “Če me priganja glede časa, kliče negativne odločitve, to je del posla. Vsi delajo napake, tudi jaz. Tudi jaz se motim včasih. Pod pritiskom lahko storiš nekaj, kar ne bi drugače. Samo tista stvar me je zmotila.” 

Nadal je sicer nadaljeval, da sta incident pustila za njima in da sta sedaj v redu. Carlosa je označil za enega najboljših sodnikov, ampak je odgovoril izvenel precej formulaično. Par se je tudi kasneje večkrat pošteno udaril. Tisti incident v Riu je mogoče sprožil zadeve, ki pa vsekakor še niso zaključene.

https://www.youtube.com/watch?v=-4EObHpj9sw