Queen’s Club hrani posebno povabilo za Andyja Murrayja

Škot Andy Murray je danes tudi uradno prejel posebno povabilo za nastop na teniškem turnirju ATP v Londonu naslednji mesec, čeprav sam še ni določil datuma potencialne vrnitve v teniški cirkus, so sporočili organizatorji Queen’s Cluba. Murray je nazadnje igral januarja na odprtem prvenstvu Avstralije, konec januarja pa je prestal operacijo kolka.

Andy Murray (Foto: Tennisworldusa.com)

Nekdanji prvi igralec sveta, ki bo ta mesec dopolnil 32 let, je nazadnje igral na grand slamu v Melbournu, ko je izgubil v prvem krogu proti Špancu Robertu Bautisti. Konec januarja je Murray prestal operacijo kolka, po kateri je dejal, da ne čuti več bolečin, ki so mu preprečevale uspeh na igriščih.

Pred tem je zmagovalec treh turnirjev za veliki slam omenjal željo, da bi kariero končal na “sveti travi” v Wimbledonu, a bi se to zdaj utegnilo spremeniti, zlasti, če bo vrnitev na teniška igrišča uspešna.

“Posebno povabilo hranimo za petkratnega zmagovalca našega turnirja Murrayja, ki bo direktorju turnirja Stephenu Farrowu sporočil, ali je nared za takšen izziv,” so v izjavi za javnost sporočili iz Queen’s Cluba.

Dodali so, da naj bi letos v Londonu nastopil lanski finalist Wimbledona Kevin Anderson, osmi igralec sveta Juan Martin Del Potro, branilec zmage na igriščih Queen’s Cluba Marin Čilić, Avstralec Nick Kyrgios in zmagovalec treh grand slamov Stan Wawrinka.

Turnir v Londonu, ki je tradicionalno ogrevanje na travi za grand slam v Wimbledonu, bo na igriščih Queen’s Cluba od 17. do 23. junija.

Ta čas je Murray sicer na 217. mestu lestvice ATP, uradni rok za prijavo na Wimbledon pa je 18. junij, čeprav so prireditelji minuli teden že namignili, da bi dvakratnemu zmagovalcu turnirja za veliki slam (2013, 2016) utegnili pogledati skozi prste.

Vir: Tenis Slovenija, STA 2019