Prvi šok turnirja: Halepova odhaja domov

Pa smo dobili prvi pravi šok turnirja. Tekmovanje zapušča Simona Halep! Njena krvnica pa Kaia Kanepi, ki je slavila s 6:2 in 6:4. Romunka je bila ena izmed favoritinj za končno slavje, a se ji ni sešlo. Prejšnji teden se je odločila preskočiti turnir v New Havenu, kazen pa je prišla v obliki poraza v prvem krogu OP ZDA.

Simona Halep izgubila že v uvodnem krogu (Foto: WTA)

Samo dva niza je potrebovala Estonka Kaia Kanepi, da je prišla do velike zmage proti Halepovi, ki je na turnir prišla na krilih prejšnjih uspehov v Montrealu in v Cincinnatiju. Poraz je bil še toliko večje presenečenje za navijače prve igralka sveta, saj je Kanepijeva šele 44. na svetu. “Mislim, da je zaradi tega, kako se soočita najini igri. Vem, kako sem igrala proti njej pred leti, danes sem skušala storiti enako. Zadnje čase je igrala odličen tenis, zato sem skušala biti agresivna in mirna,” je povedala Kanepijeva. 

Halepova je na novinarski konferenci izrazila svoje občutke: “Danes sem preprosto izgubila. Nisem igrala odlično, ona na drugi strani pa je zelo dobra. Vedela sem, da je lahko nevarna, saj je lansko leto nastopila v četrtfinalu, ampak nisem našla ravnovesja. Nisem mogla igrati bolje. Bil je slab dan. Tukaj nikoli ne igram svojega najboljšega tenisa, tudi če sem v preteklosti že dosegla četrtfinale ali polfinale. Že ko sem stopila na igrišče, se nisem počutila najbolje. Bom spremenila nekaj stvari in se bom izboljšala.”