Prvi regijski sateliti znova poskrbeli za navdušenje otrok

Tenis Slovenija je pretekli konec tedna organizirala prve regijske satelite v letu 2023. Naj spomnimo, da se turnirji odvijajo v šestih kategorijah, pri čemer velja, da deklice in dečki igrajo skupaj na istem turnirju in se jih po spolu ne ločuje. Tokrat je širom Slovenije igralo kar 325 otrok.

Turnirji so tokrat potekali v šestih statističnih regijah po Sloveniji na naslednjih lokacijah: TA Cokan (26 otrok), TK 96 Slovenj Gradec (39 otrok), GFTA (12 otrok), TK Krka Otočec (45 otrok),  ŠD LTA (98 otrok), ŠD Šporn Šport (45 otrok), Vehovec TA (25 otrok), TC Murska Sobota (35 otrok).

TS je leta 2022 organizirala kar tri regijske satelitske turnirje. Prvi so bili organizirani januarja (244 udeležencev), drugi maja (300), tretji pa oktobra (370). “Z organizacijo regijskih satelitskih turnirjev smo na Tenis Slovenija začeli lani. Sateliti so prilagojeni igralcem, ki ne želijo tekmovati na turnirjih nacionalnega nivoja. Otroci so se tudi tokrat ob igranju sproščeno zabavali, za starše pa je bilo pomembno tudi to, da se časovno tekmovanje ne zavleče. Vidi se, da ni nekega pritiska rezultatov, da je najpomembnejša zabava in sproščenost otrok. Tudi ob prvih letošnjih turnirjih smo v pisarno TS dobili pozitivne ocene vseh udeležencev” je dejala Iva Sodnik, Vodja nacionalnih turnirjev in lig, ITFjr, WTT, WTN.

Marko Bobinac, oče dveh udeležencev turnirja je dejal: “Letos smo bili prvič na takšnem turnirju. Fanta trenirata šele pol leta. Zdi se mi, da je bilo organizirano zelo dobro. Hkrati je bila to igra in tekmovanje, da se jih pripravlja za prihodnost. Preko igre in veselja se na takšen način lažje spoznaš s tenisom. Prav gotovo se bomo udeležili tudi naslednjega turnirja.”

Naslednji turnirji bodo organizirani ob začetku poletne sezone, točne datumi bodo pravočasno objavljeni.

Vir: Tenis Slovenija