Prvi igralec sveta v Wimbledonu preživel prvi večji test

Vodilni igralec svetovne teniške jakostne lestvice Jannik Sinner je imel vrsto težav in obilo sreče v drugem krogu teniškega turnirja v Wimbledonu. Prvi nosilec je šele po treh urah in 42 minutah ugnal svojega italijanskega rojaka Mattea Berrettinija s 7:6 (3), 7:6 (4), 2:6 in 7:6 (4).

Matteo Berrettini se je odlično upiral 1. igralcu sveta. (Foto: X)

Berrettini, finalist na angleški “sveti travi” v koronskem letu 2021, ki se je junija na igrišča vrnil po vrsti poškodb s finalom v Stuttgartu, je prepričal z napadalno igro. Sinnerju je s servisom zabil kar 28 asov in dosegel 65 takoimenovanih “winnerjev”, a je bilo vse to premalo za uspeh,.

Prav v vseh štirih nizih je Berrettini Sinnerju odvzel servis, a se je ta v prvem, drugem in četrtem nizu vrnil in jih dobil v podaljšani igri. Še več, Berrettini ni izkoristil prednosti, ki jo imajo v podaljšani igri posameznega niza običajno igralci, ki izstopajo z močnim servisom. Tega v odločilnih trenutkih ni znal unovčiti.

Sva dobra prijatelja, skupaj igrava v Davisovem pokalu in včasih tudi skupaj trenirava. Danes sva pokazala vrhunski nivo in oba igrala zelo dobro. Dobil sem tri podaljšane igre in imel kar nekaj sreče,” je pomoč Fortune v odločilnih trenutkih priznal tudi 22-letni zmagovalec.

Sinner se bo v tretjem krogu pomeril s Srbom Miomirjem Kecmanovićem. Ta je v drugem krogu premagal Nizozemca Tallona Griekspoorja, pred tem pa Indijca Sumita Nagala.

Vir: STA, Tenis Slovenija