Prvi igralec sveta ne bo igral v Indian Wellsu

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je na družbenih omrežjih sporočil, da bo izpustil turnir serije Masters v Indian Wellsu. V Kaliforniji bi moral biti trikratni letošnji zmagovalec turnirjev za Grand Slam prvi nosilec. Turnir se bo začel prihodnji teden.

Foto httpswww.tennis.com Matt Fitzgerlad 8 - Prvi igralec sveta ne bo igral v Indian Wellsu
Novak Đoković (Foto httpswww.tennis.com/ Matt Fitzgerald)

Masters v kalifornijski puščavi bi sicer morali biti na sporedu marca, a so ga zaradi pandemije novega koronavirusa prestavili na oktober (4. – 17.). Na njem pa ne bo Beograjčana, ki po porazu v finalu OP ZDA, še ni dovolj pripravljen za vrnitev na turnejo ATP. “Žal mi je, da ne bom mogel igrati v Indian Wellsu in videti svojih navijačev v puščavi, enem mojih najljubših prizorišč. Upam, da se vidimo naslednje leto,” je na Twitterju zapisal Đoković.

V New Yorku mu je pred nekaj tedni Rus Daniil Medvedev preprečil koledarski Grand Slam. Pred tem je namreč 34-letni Beograjčan v letu 2021 slavil na OP ZDA, Rolandu Garrosu in Wimbledonu. Medvedev, ki bo v Indian Wellsu prvi nosilec, je na OP ZDA slavil prvi naslov na turnirjih velike četverice.

Nastopu se je odpovedala tudi številka 1 na lestvici WTA Ashleigh Barty. Poleg Avstralke ne bosta nastopili niti Japonka Naomi Osaka in Američanka Serena Williams.

Vir: Tenis Slovenija, STA