Prva nosilka brez težav v polfinale Roland Garrosa

iga - Prva nosilka brez težav v polfinale Roland Garrosa

Iga Swiatek (Foto: Jimmie48/WTA)

Prva igralka sveta in prva nosilka turnirja za veliki slam na pariškem pesku Iga Swiatek se je brez večjih težav uvrstila v polfinale Odprtega prvenstva Francije v tenisu. Poljakinjo le še dve oviri ločita od obrambe naslova na Roland Garrosu. Dvaindvajsetletnica je bila v četrtfinalu s 6:4, 6:2 boljša od 19-letne Američanke Coco Gauff.

iga - Prva nosilka brez težav v polfinale Roland Garrosa
Iga Swiatek (Foto: Jimmie48/WTA)

Swiatek se bo za uvrstitev v finale Roland Garrosa pomerila z Beatriz Haddad Maio, prvo Brazilko, ki se je uvrstila v polfinale turnirjev za Grand slam po 55 letih.

Swiatek lovi tretji naslov na Roland Garrosu, kjer je zmagala že v letih 2020 in 2022. Z zmago proti ameriški najstnici se je tudi izognila predaji številke 1 ženskega tenisa Belorusinji Arini Sabalenki.

Po današnjih četrtfinalnih obračunih so znane vse štiri udeleženke polfinala v ženski posamični konkurenci letošnjega turnirja za grand slam v Parizu.

Druga igralka sveta in druga nosilka pariškega turnirja za veliki slam Sabalenka se bo za vstopnico v finale Roland Garrosa pomerila s Čehinjo Karolino Muchovo, ki na svetovni jakostni lestvici zaseda 43. mesto.

OP Francije (47,6 milijona evrov):
– ženske, četrtfinale:
Beatriz Haddad Maia (Bra/14) – Ons Jabeur (Tun/7) 3:6, 7:6 (5), 6:1;
Iga Swiatek (Pol/1) – Coco Gauff (ZDA/6) 6:4, 6:2.

Vir: Tenis Slovenija, STA