Prva igralka sveta zaradi zgoščenega urnika ob nastop za Poljsko

Poljska teniška igralka Iga Swiatek, številka ena ženske teniške lestvice, je sporočila, da zaradi zgoščenega urnika tekmovanj ne bo mogla nastopiti na zaključnem turnirju pokala Billie Jean King, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Iga Swiatek (Foto: Getty Images)

Poljakinja je bila kritična do krovne mednarodne teniške zveze ITF. Finale pokala Billie Jean King bo na sporedu v začetku novembra v Glasgowu, le dan prej pa se bo v ameriškem Fort Worthu končal zaključni turnir najboljših igralk sezone, ki ga organizira združenje teniških igralk WTA.

“Ne bom mogla igrati na pokalu Billie Jean King v Glasgowu, kar me žalosti. Vedno, ko imam priložnost, z veseljem igram za Poljsko in dam vse od sebe,” je sporočila igralka, ki je z več kot 10.000 točkami trdno na prvem mestu lestvice WTA.

Napovedala je, da bo s težavo preveč zgoščenega koledarja seznanila obe krovni zvezi, ITF in WTA, obenem pa se je začudila, da se odgovorni ne morejo dogovoriti o nečem tako osnovnem, kot je koledar tekmovanj.

“Razočarana sem, ker se zvezi ne znata dogovoriti o nečem tako osnovnem. Kako naj v pol dneva prepotujemo pol sveta, se prilagodimo na časovno razliko in pri tem ne tvegamo poškodb?” se je še vprašala Swiatkova.

Zaključni turnir pokala Billie Jean King – nekoč je bil to pokal federacij – bo potekal med 8. in 13. novembrom na Škotskem. Sodeluje 12 ekip, razdeljene so v štiri predtekmovalne skupine. Branilk naslova iz lanske sezone Rusinj ne bo, ker je ITF Rusijo zaradi vojne v Ukrajini izključila iz tekmovanja.

Vir: Tenis Slovenija, STA