Prva igralka sveta predala dvoboj v Rimu dva tedna pred Roland Garrosom

Prva tenisačica na svetu, Avstralka Ashleigh Barty, je pri vodstvu 6:4 in 2:1 predala četrtfinalni dvoboj na turnirju WTA 1000 v Rimu. Kot je nato povedala, se je za to odločila iz previdnosti, saj jo čez dva tedna čaka Grand Slam v Parizu.

Barty SF Jimmie 1024x592 - Prva igralka sveta predala dvoboj v Rimu dva tedna pred Roland Garrosom
Ashleigh Barty (Photo by Jimmie48/WTA)

“Bolečina v desni roki je bila zelo močna. Potrebno je prisluhniti telesu, saj me čez dva tedna čaka turnir v Roland Garrosu. Mislim, da ni nič hujšega, današnji mokri pogoji niso bili v mojo prid. Prepričana sem, da bom do Pariza 100-odstotno pripravljena,” je dejala Bartyjeva.

Petindvajsetletna Avstralka je s 27 zmagami to sezono vodilna igralka v 2021 in ena od glavnih favoritinj za naslov na drugem velikem turnirju sezone, odprtem prvenstvu Francije, ki se bo začel 30. maja.

Po predaji se je napredovanja v polfinale veselila 17-letna Američanka Coco Gauff, ki čaka na naslednjo tekmico, zmagovalko dvoboja Elina Svitolina – Iga Swiatek.

Sedem od desetih najboljših igralk na svetu je že zapustilo italijansko prestolnico. Med njimi tudi branilka naslova in zmagovalka Roland Garrosa 2018 Simona Halep, ki je preko družbenih omrežji sporočila, da poškodba mečne mišice ogroža njen nastop v Parizu.

Vir: Tenis Slovenija, STA