Pregled žreba AO: Ponovno srečanje Federerja in Nadala?

Znan je težko pričakovani žreb za prvi Grand Slam sezone Odprto prvenstvo Avstralije, kjer se bodo zbrali vsi najboljši tenisači in tenisačice. Vsi spočiti in pripravljeni na popoln začetek teniške sezone. Toda komu bo bolj naklonjen žreb? Roger Federer in Rafael Nadal sta se znašla v isti polovici, kar pomeni, da bi se lahko srečala že v polfinalu.

Federer je sodeloval pri žrebu (Foto: AO)

Branilec naslova, ki je sodeloval pri žrebu v živo, bo odprl kampanjo proti Uzbekistancu Denisu Istominu, in sicer že v ponedeljek. Spodnja polovica, kjer se nahaja, vsebuje še Rafaela Nadala, Marina Čilića in Kevina Andersona. V zgornji polovici pa so Novak Đoković, Alexander Zverev, Dominic Thiem in Kei Nishikori. 

Prvi za Švicarja bo Denis Istomin, ki zna biti neugoden nasprotnik. Leta 2017 je premagal Novaka Đokovića, toda od takrat ni zabeležil odmevnejšega rezultata. Nazadnjo ATP zmago si je prislužil lansko leto v Kitzbuhelu. V Avstralijo prihaja dokaj neogret, Roger pa vodi v medsebojnih statistiki 6-0.

Vsi pa smo gledali, kje bi se lahko Federer pomeril proti Rafaelu Nadalu, njegovemu največjemu rivalu. Drugi igralec sveta ga bo mogoče počakal v polfinalu, če bo šlo vse po sreči Španca, ki je drugače odpovedal Brisbane. Zaenkrat še ne vemo, v kakšni formi bo. “V trenutku, ko izveš žreb, se fokus obrne na prvi krog. Ne razmišljaš o tem, če lahko osvojiš sedmi naslov. Misliš samo na pripravo na prvo tekmo. Ne morem verjeti, da sem v zadnjih dveh letih dvakrat zmagal,” je povedal Federer.

Rafael Nadal začenja proti Jamesu DuckworthuŠpanec bo odprl proti malo lažjemu nasprotniku kot na primer Andy Murray, ki je nesrečno izvlekel Roberta Bautista-Aguta, ki je trenutno vroč in igra fantastičen tenis, kar je dokazal tudi v Dohi, ko je na poti do naslova premagal tako Novaka Đokovića kot Tomasa Berdycha. To bo prvi turnir po septembru 2018 za Nadala, ki bi se lahko kasneje pomeril tudi proti Adrianu Mannarinu, Johnu Isnerju in Grigorju Dimitrovu. 

Djokovic, Murray
Novak je treniral z Andyjem (Foto: AO)

Najvišje postavljeni nosilec Novak Đoković v Melbourneu drži rekord 61-8, začel pa bo proti kvalifikantu. Vseeno bo moral biti pozoren na Jo-Wilfrieda Tsongaja, ki se morda skriva v tekmi kasneje, čeprav Francoz odpira proti vedno neugodnemu Martinu Klizanu. Osmi nosilec Kei Nishikori, sveži šampion v Brisbaneu, ima v prvem krogu prav tako kvalifikanta, drugače pa je v istem delu kot Novak. Alexander Zverev, četrti nosilec, bo v prvem krogu dobil našega Aljaža Bedeneta, kasneje pa so na njegovi poti še Stan Wawrinka, Miloš Raonić in Nick Kyrgios. 

Najbolj zanimivi obračuni prvega kroga

Težak začetek bo za oba Miloša Raonića in Nicka Kyrgiosa, ki sta se našla v prvem krogu in v medsebojnih tekmah držita rezultat 3-3. Dominic Thiem bo moral začeti z vso močjo. saj bo na drugi strani mreže stal Benoit Paire. Šesti nosilec Marin Čilić bo odprl proti Bernardu Tomiću, medtem ko Kyle Edmund igra proti Tomasu Berdychu.