Posebno povabilo za WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana Nini Potočnik in Eli Nali Milić

Ela Nala Milić v 1. kolu do prepričljive zmage. (Foto: Grega Valancic / Sportida)

V Ljubljani bo od 11. do 17. septembra potekal tretji turnir WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana. Seznam prijav je zelo zanimiv, program je že znan, na voljo pa so že tudi vstopnice. V glavnem turnirju je za zdaj pet Slovenk.

Eli Nali Milić povabilo za mesto v glavnem delu turnirja. (Foto: Grega Valancic / Sportida)

Ob Tamari Zidanšek (118. WTA) in Kaji Juvan (145. WTA) ima od naših igralk po uvrstitvi na lestvici mesto v glavnem delu turnirja že zagotovljeno tudi Veronika Erjavec (182. WTA), ki letos niza zares izjemne rezultate. Ti so jo na lestvici WTA popeljali med elitno 200-terico, kar je dovolj, da se je znašla med 21 igralkami, ki imajo že neposredno zagotovljeno mesto v glavnem delu turnirja. Selektor Andrej Kraševec pa je povabilo organizatorja namenil Nini Potočnik (354. WTA) in mladi Eli Nali Milić (1064. WTA, 61. ITF juniors). V kvalifikacije je za zdaj uvrščena Dalila Jakupović (254. WTA), ki je v zadnjem obdobju v dobri formi, povabilo kapetana za nastop v kvalifikacijah pa je dobila Živa Falkner (411. WTA).

Najvišje postavljena igralka je Avstrijka Julia Grabher, ki je trenutno na 54. mestu lestvice WTA. Med prijavljenimi igralkami najdemo tudi Srbkinjo Olgo Danilović, Francozinjo Alize Cornet, pa Španko Aliono Bolsovo, ki je letos zmagala na turnirju serije WTT v Kopru.

Turnir bo v Ljubljani potekal na dveh lokacijah, vsi najpomembnejši dvoboji bodo odigrani na Kongresnem trgu, prvi del turnirja pa bo potekal tudi na teniških igriščih v parku Tivoli.

Osrednje igrišče v parku Zvezda, poimenovano po teniški legendi Mimi Jaušovec, bodo začeli postavljati 4. septembra, končano pa naj bi bilo 6. septembra. Za igralke se bo odprlo 9. septembra dopoldne.

Novinarska konferenca, dogodek ob žrebu in zabava za igralke bodo na sporedu 10. septembra ob 17. uri na Kongresnem trgu. Tam se bo teniško dogajanje začelo vsak dan ob 10.30, polfinala bosta v soboto, 16. 9., od 12. ure dalje, finale pa bo na sporedu v nedeljo, 17. 9., ob 15. uri. Naj še enkrat poudarimo, na Kongresnem trgu bodo gledalci uživali v dvobojih od ponedeljka do nedelje. Zaključek turnirja (sobota, nedelja) bo v živo prenašal Sportklub, do petka pa bo osrednjo igrišče pokrito z live streamingom, ki bo predvajan na spletni strani Tenis Slovenije.

V glavnem delu turnirja seveda tudi Kaja Juvan. (Foto: Vid Ponikvar/Sportida)

Na drugi lokaciji v Tivoliju se bodo dvoboji prav tako začenjali ob 10.30. Na igriščih TC Tivoli bodo dekleta igrala od ponedeljka do petka, zaključek od četrtfinala posameznic naprej pa bo v celoti na Kongresnem trgu.

Vstopnice so na voljo na bencinskih servisih Petrol, vseh Eventimovih prodajnih mestih, spletni strani ter na info točki na Kongresnem trgu v času dogodka. Na Kongresnem trgu je cena od ponedeljka do petka 10 evrov, polfinalna vstopnica je 15 evrov, finale pa si boste lahko ogledali za 20 evrov. Ogled dvobojev v parku Tivoliju je brezplačen.

Vir: Tenis Slovenija