Popiryn v Monte Carlu izločil branilca naslova Rubleva

Šesti igralec sveta Andrey Rublev ne bo branil lanskega naslova zmagovalca teniškega Mastersa ATP 1000 v Monte-Carlu. Na turnirju z nagradnim skladom 6,643 milijona evrov je izpadel že takoj na začetku. V drugem krogu ga je izločil 46. igralec sveta Alexei Popyrin. Avstralec ruskega rodu je slavil gladko s 6:4, 6:4.

Alexei Popyrin (Foto: ATP)

Popyrin, rojen v Sydneyju ruskim staršem, se je prvič uvrstil v osmino finala turnirja v žepni kneževini Monako. Za preboj v četrtfinale se bo v avstralskem obračunu pomeril z 11. igralcem sveta Alexom De Minaurjem, ki je bil v treh nizih z 2:6, 6:2, 6:3 boljši od Nizozemca Tallona Griekspoorja.

Rubljov je bil v prvem krogu prost. Lani je prav v Monte Carlu osvojil svoj prvi naslov na turnirjih masters 1000, ko je v finalu premagal Danca Holgerja Runeja. Tokrat je bil povsem v podrejenem položaju.

Pred do zadnjega sedeža zapolnjeno tribuno na igrišču Court Rainier III je Popyrin pokazal zelo napadalno predstavo in zmagal po eni uri in 40 minutah.

“Užival sem, ko sem prvič nastopil na osrednjem igrišču. Prvi letošnji turnir na pesku, na lansko leto imam zelo lepe spomine na pesek,” je povedal Popyrin, ki je leta 2023 osvojil naslov v Sloveniji bližnjem Umagu.

“Počutim se res dobro in vesel sem, da sem premagal tega fanta, ki je bil v formi, samozavesten in branilec naslova. To je bil odličen dvoboj.”

Vir: Tenis Slovenija, STA