Pokal United: Grčija proti Hrvaški, Poljska z Italijo

Iga Swiatek (Foto: https://www.unitedcup.com)

Znanih je šest najboljših ekip za zaključne boje novoustanovljenega teniškega tekmovanja mešanih ekip v pokalu United v Avstraliji. Za mesta v polfinalu se bodo v sredo pomerile ZDA – Velika Britanija, Grčija – Hrvaška in Italija – Poljska.

Iga Swiatek (Foto: https://www.unitedcup.com)

V polfinale, ki bo v petek v Sydneyju, bodo napredovali zmagovalci teh dvobojev ter najboljša drugouvrščena ekipa. Vsak dvoboj je sestavljen iz petih partij; dveh moških posameznih, dveh ženskih posameznih ter mešane dvojice.

Pokal United je naslednik Hopmanovega pokala, ki je v preteklih desetletjih služil igralcem kot priprava na novo sezono oziroma uvodni grand slam v Melbournu.

Na pokalu United je sodelovalo 18 reprezentanc, razdeljenih v šest skupin, predtekmovanja pa potekajo v treh mestih – Perth, Brisbane, Sydney.

Nagradni sklad pokala United je dobrih 14 milijonov evrov, igralke in igralci pa bodo prejeli tudi točke za lestvici ATP in WTA.

Med udeleženci so tudi najboljši najboljši igralci in igralke na svetu: Poljakinja Iga Swiatek, Američanka Jessica Pegula, Francozinja Caroline Garcia, Španec Rafael Nadal, Grk Stefanos Tsitsipas, Norvežan Casper Ruud …

Vir: Tenis Slovenija, STA