Po slabšem začetku v Pragi Juvanova dobila 10 od naslednjih 11 iger; znani nasprotnici Hercogove in Zidanškove

Kaja Juvan

Kaja Juvan se v Avstraliji počuti dobro. (Foto: FB)

Slovenska tenisačica Kaja Juvan je tudi na turnirju serije WTA International v Pragi z nastopi pričela uspešno. V uvodnem kolu kvalifikacij ni začela najbolje, a je v nadaljevanju vendarle ujela pravi ritem in Rusinjo Anastasiyo Komardino ugnala z rezultatom 7:5 in 6:2. 

Kaja Juvan v Pragi do prve zmage. (Foto: FB)
Kaja Juvan v Pragi do prve zmage. (Foto: FB)

Kaja Juvan dvoboja proti 4 leta starejši Rusinji ni pričela najbolje, saj se je hitro znašla v zaostanku z 0:4. 19-letna Ljubljančanka se je odzvala v slogu najboljših in dobila 10 od naslednjih 11 iger, s čimer se je prebila do vodstva s 7:5 in 3:0. Anastasiya Komardina (201. igralka sveta) je uspela nadoknaditi ‘break’ zaostanka, se približala na 2:3, nato pa v nadaljevanju dvoboja ostala brez osvojene igre.

Za mesto v glavnem delu turnirja Juvanova potrebuje še 2 zmagi. Prvo bo poizkušala doseči proti Poljakinji Magdaleni Frech (169. igralka sveta), s katero se je Juvanova že pomerila pred tednom dni v Palermu, kjer je dvoboj dobila z 2:6, 6:2 in 6:4. V kolikor bo Juvanova ugnala še Poljakinjo, jo v 3. kolu kvalifikacij čaka dvoboj proti boljši iz obračuna med Ukrajinko Lesio Tsurenko (139. igralka sveta) in nerangirano domačinko Barboro Palicovo, ki v Pragi nastopa kot povabljenka organizatorjev.

Preostali dve Slovenki že s tekmico v glavnem turnirju

Tako kot v Palermu, bo imela Juvanova tudi v Pragi družbo dveh Slovenk. Prav nič žreb ni bil usmiljen do Polone Hercog, ki se bo že v 1. kolu turnirja pomerila proti 1. nosilki turnirja, Romunki Simoni Halep (2. igralka sveta). Zahtevna naloga čaka tudi Tamaro Zidanšek, ki se bo za mesto v 2. kolu pomerila proti domačinki Katerini Siniakovi (54. igralka sveta).

WTA International Praga (Češka, $202.250, pesek, zunaj), posamezno
1. krog kvalifikacij: Komardina A. (Rus) – Juvan K. (Slo/7) 5:7, 2:6
2. krog kvalifikacij: Frech M. (Pol) – Juvan K. (Slo/7) [9.8.]

1. kolo
Halep S. (Rom/1) – Hercog P. (Slo)
Zidanšek T. (Slo) – Siniakova K. (Češ)