Po Sinnerju z Vonn smučal tudi Federer

Nekdanja kraljica alpskega smučanja Američanka Lindsey Vonn in že upokojeni švicarski teniški as Roger Federer sta že leta prijatelja. Vonn je v soboto razkrila, da sta prvič skupaj smučala. Dobitnica zlate olimpijske medalje in upokojena smučarska zvezdnica je pred tem skupaj smučala s še enim teniškim igralcem, in sicer Jannikom Sinnerjem.

Američanka Lindsey Vonn in Roger Federer (Foto: ATP)

“Končno sem lahko smučala s prijateljem Rogerjem,” je Vonn sporočila prek družabnih omrežij. “Moram si vzeti nekaj časa, da zares razmislim o tem, kaj mi to pomeni. Toliko let občudujem Rogerja kot športnika, filantropa in neverjetnega šampiona.”

“Običajno te ljudje, ki jih občuduješ, vedno razočarajo na tak ali drugačen način, vendar ne Roger. Rog je utelešenje pravega športnika in šampiona v vseh pomenih besede. Tako dolgo sva se pogovarjala o skupnem smučanju, da nisem bila prepričana, ali se bo to zgodilo. Ampak tukaj smo; upokojena, smučam in uživam življenje.”

Ob tem so na spletni strani moškega tenisa ATP spomnili na znano okoliščino, povezano s švicarskim teniškim asom. Federer se je večino svoje kariere držal stran od smučišč, da bi se izognil tveganju poškodb. Toda nekdanji prvi igralec na lestvici ATP je pokazal dobro formo v videu, ki ga je objavila Vonn.

Pred tem se je Vonn na smučišče podala tudi s prvakom OP Avstralije Sinnerjem, ki je sicer pred tenisom smučal v mlajših selekcijah.

“Je odličen športnik, zelo pameten in nisem presenečena, da je zmagal v Avstraliji. Mislila sem, da bo zmagal, preden je, toda on je nekdo, ki bo še dolgo zraven,” je povedala Vonn za ATPTour.com. “In res me spominja na Rogerja, če sem iskrena.”

Vonn je bila navdušena, ko je Italijan, ki je odraščal kot tekmovalni smučar, osvojil svoj prvi veliki naslov na OP Avstralije.

“Vedno se mi je zdelo res nekaj posebnega, da je bil smučar in očitno sva se tu povezala,” je povedala Vonn za ATPTour.com. “Je precej sramežljiv fant, vendar je res skromen in vedno zelo prijazen. Mislim, da ima odličen pogled na šport in mislim, da do neke mere to izvira iz smučanja. Kar nekajkrat sva se pogovarjala o tem.”

“Če je pod pritiskom in mora servirati, ima ‘match point’ ali kaj podobnega, če zgreši točko, se ne bo zgodilo nič,” je dejala Vonn. “Ni tako kot pri smučanju, kjer, če ne zaviješ v desno, padeš in se lahko zelo hudo poškoduješ.”

“Torej gre za vrsto neustrašnosti, da vse pokaže, ne glede na razmere. In mislim, da je ta perspektiva res drugačna od večine ljudi, večine športnikov, in mislim, da to uporablja v svojo korist.”

Toda Vonn ni naletela na prijazen odziv med ljubitelji tenisa. Z objavami je sprožila plaz kritičnih odzivov, ko so številni nasprotovali primerjavam Sinnerja s Federerjem. Pravo ogorčenje pa je sprožila med navijači prvega igralca sveta Srba Novaka Đokovića, ko je Federerja označila za GOAT, torej “največjega vseh časov”.

Federer je zmagal na 20 Grand Slamih med posemazniki, Đoković ima rekordnih 24 naslovov, Španec Rafael Nadal pa 22.

Zato je svoje navdušenje nad Federerjem morala nekoliko omiliti. “Nisem želela, da bi mi negativni komentarji uničili lep spomin. In objava ni bila namenjena primerjavam. Bila je poklon mojemu prijatelju, ki je močno vplival na moje življenje. Ljudje kar znorijo, ko nekdo omeni GOAT. Zame je lahko največji, ne glede na mnenja drugih,” je pojasnila Vonn.

Pred ero rojakinje Mikaele Shiffrin, ki je zbrala 95 zmag v svetovnem pokalu, je bila Vonn najuspešnejša med smučarkami z 82 zmagami.

Vir: Tenis Slovenija, STA