Po šestih letih se vrača v Melbourne

Po šestih letih se vrača v Melbourne

Po šestih letih se vrača v Melbourne

Na Odprto prvenstvo Avstralije so se prijavili vsi tenisači iz elitne 100-terice, prvič po letu 2013 pa naj bi na turnirju v “deželi tam spodaj” nastopil tudi srbski tenisač Janko Tipsarević. Nekdanji član elitne 10-erice je pripravljen na vrnitev. 

Janko Tipsarević pripravljen na vrnitev. (Foto: zimbio.com)
Janko Tipsarević pripravljen na vrnitev. (Foto: zimbio.com)

Ne le, da je v svojih najboljših letih premagoval tenisače iz najboljše 10-terice tenisačev na svetu, svoj čas je bil tudi sam del te elite. Janko Tipsarević je v letu 2018 dopolnil 34 let, še vedno pa ni rekel zadnje v profesionalnem tenisu.

Lansko leto se je Srb poizkušal med najboljše vrniti z nastopi na turnirjih serije Futures, na katerih se je prebil tudi do treh lovorik. Takoj v začetku leta je v finalu turnirja v Bangkoku premagal Blaža Kavčiča, kasneje pa nastopil še na Roland Garrosu, Wimbledonu in tudi na Odprtem prvenstvu ZDA, kjer je denimo prišel šele do druge zmage na turnirjih za Grand Slam v zadnjih 5 letih.

Le poredko ušel poškodbam

Zmagovalec 4 turnirjev serije ATP, ki je aprila leta 2012 veljal že za 8. igralca sveta, v svoji karieri pa zabeležil tudi zmago v Davisovem pokalu (2010), se že nekaj let poizkuša vrniti na turnejo, a mu tu preprečujejo številne poškodbe. Novo priložnost za povratek na veliko sceno bo Tipsarević imel na Odprtem prvenstvu Avstralije, kjer je za voljo zaščitenega položaja na ATP lestvici (88. mesto) že uvrščen v glavni del turnirja. V Melbournu je nazadnje nastopil leta 2013, ko je na turnirju prišel tudi najdlje v karieri in sicer v osmino finala. Tam je ob zaostanku z 2:6 in 1:5 predal obračun proti Nicolasu Almagru.

Za voljo zaščitenega položaja bosta v glavnem turnirju Odprtega prvenstva Avstralije nastopila tudi Andy Murray in Steve Darcis.