Po osmih letih se je vrnil iz pokoja in se na ATP turnirju že prebil v polfinale!

Eden od turnirjev serije ATP v tem tednu poteka v belgijskem Antwerpnu, kjer je po osmih letih lopar na najvišjem nivoju znova zavihtel Xavier Malisse. Nekdaj 19. igralec sveta zdaj šteje že 41 let.

twii - Po osmih letih se je vrnil iz pokoja in se na ATP turnirju že prebil v polfinale!
Xavier Malisse (na fotografiji desno) navdušuje domačo množico. (Foto: Twitter)

Leta 2013 se je z oktobrskim nastopom na domačem Challenger turnirju v Monsu uradno poslovil od profesionalnega tenisa, osem let kasneje pa se je skupaj s svojim varovancem Lloydom Harrisom odločil za nastop v dvojicah na turnirju serije ATP 250 v Antwerpnu.

Xavier Malisse, ki se je zdaj že davnega leta 2002 v Wimbledonu prebil vse do polfinala, pred domačo množico dokazuje, da še ni pozabil igrati tenisa in da se še vedno lahko kosa z igralci na najvišjem nivoju. V paru z Južnoafričanom je najprej izločil dvojico Arneodo R./Reid M., v četrtfinalu pa na kolena spravil kar 1. nosilca turnirja, navezo Dodig I./Melo M.

Lahko Malisse v Belgiji spiše prav posebno zgodbo in gre s Harrisom vse do naslova? V polfinalu ju čaka nova zahtevna naloga, saj jima bosta nasproti stala odlična igralca dvojic Wesley Koolhof in Jean-Julien Rojer.