Po 4 urah in pol zmaga v roke nasprotnika Bedeneta

Aljaž Bedene po drami zapušča Wimbledon. (Foto: zimbio.com)

Aljaž Bedene po drami zapušča Wimbledon. (Foto: zimbio.com)

Aljažu Bedenetu v Wimbledonu ni uspelo ponoviti dosežka iz lanske sezone. Ljubljančan se je lani na igriščih All England Cluba prebil do 3. kroga, tokrat pa je obstal korak prej. V izjemno napetem obračunu 2. kroga je namreč moral priznati premoč Moldavcu Raduju Albotu, ki zmago s 3:2 v nizih slavil po 4 urah in 24 minutah

Aljaž Bedene po drami zapušča Wimbledon. (Foto: zimbio.com)
Aljaž Bedene po drami zapušča Wimbledon. (Foto: zimbio.com)

Kljub temu, da smo v 3. dnevu letošnje izvedbe Wimbledona na kar dveh obračunih zmagovalca dobili šele v točki obračuna, ko nasprotniki v petem nizu tekmujejo na dve igri razlike, sta najdaljši obračun dneva odigrala Aljaž Bedene in Radu Albot. Slovenski in moldavski tenisač sta uprizorila pravi maratonski dvoboj, ki pa je na koncu pripadel 28-letnemu Moldavcu.

Dovolj ni bilo niti 25 asov

Bedene obračuna ni začel po željah, saj se je takoj znašel v zaostanku z 0:2. Kljub temu, da je imel Slovenec v 6. igri dve žogici za “ribrejk”, je prvi niz suvereno s 6:2 dobil Moldavec. Pri rezultatu 3:3 v drugem nizu je Albot na servis Bedeneta povedel z 0:40 in vse je kazalo, da bo hitro povedel z 2:0 v nizih. Aljaž se je rešil in v 10. igri prišel do “brejka”, ki je hkrati pomenil izenačenje na 1:1 v nizih.

V tretjem nizu je šlo “na nož”. Oba tenisača sta do rezultata 4:4 po dvakrat odvzela igro na servis nasprotnika, pri vodstvu s 5:4 in 6:5 pa si je Bedene skupno priigral tri žogice za vodstvo z 2:1 v nizih. 28-letni Ljubljančan jih ni izkoristil, v podaljšani igri pa je bil bolj zbran Moldavec, ki je po zmagi s 7:3 v tie-breaku prišel do vodstva z 2:1 v nizih.

V četrtem nizu Aljaž nasprotniku ni ponudil niti ene žogice za “brejk”, sam pa je izkoristil svojo tretjo priložnost in po zmagi s 7:5 v četrtem nizu izsilil odločilni peti niz. Slednji se ni začel po željah Slovenca, ki se je takoj znašel v zaostanku z 0:3. Ko mu je uspel “ribrejk” in znižanje zaostanka z 2:3, je znova izgubil svoj začetni udarec, v 9. igri niza pa je Moldavec izkoristil tretjo zaključno žogico in si zagotovil mesto v 3. krogu Wimbledona.

Lansko sezono je Bedene v Wimbledonu v 1. krogu s 3:2 v nizih ugnal Iva Karlovića, v 2. krogu s 3:1 Damira Đumhurja, v 3. krogu pa z 0:3 klonil proti Gillesu Mullerju. Tokrat je Ljubljančan ostal brez zmage v 2. krogu, Albotu pa je pri 28 letih uspel premierni preboj v 3. krog Wimbledona.

Wimbledon (VB, £15.982.000), posamezno (M)
1. krogBedene A. (Slo) – Norrie C. (Vb) 4:6, 7:6(4), 7:6(4), 6:4
2. krog: Albot R. (Mol) – Bedene A. (Slo) 6:2, 4:6, 7:6(3), 5:7, 6:3

Share this…